Alle Interieur

Camper make-over | Droom

31/03/2021

Al een hele lange tijd zit ik met het idee om een camper/caravan een make-over te geven. Maar waar haal ik een camper/caravan vandaan die ik een make-over mag en kán geven? Een kopen is op dit moment geen mogelijkheid aangezien ik midden in de stad woon samen met mijn vriend en waar laat je die camper/caravan dan? Gelukkig is dromen geen probleem en mochten mijn vriend en ik dan ooit over een plek beschikken waar wij een camper of caravan kunnen stallen, kan ik deze droom misschien wel werkelijkheid maken. Maar voor nu, is en blijft een caravan of camper een make-over geven een droom.

Niet voor niets is deze make-over geven een droom. Want een caravan of camper kopen én kunnen stallen is natuurlijk stap één en dan komt er een heleboel werk bij kijken. Zoals ik vele campers en caravans ken is de binnenkant bruin, hout en ik vind dit gewoon sfeerloos. Het liefst zou ik deze hele binnenkant dan willen strippen en opnieuw opbouwen, maar voor iemand met twee linkerhanden lijkt mij dit geen enorm groot succes. Daarom zou ik het liefst aan de slag willen gaan met plakfolie en een paar potten verf. Als laatste is dan natuurlijk het stylen aan de beurt, iets wat ik het allerleukste vind ik om te doen.

Maar waar en hóe begin je zoiets?

Persoonlijk vind ik het fijn om op Pinterest naar diverse make-overs van caravans en campers te bekijken en deze op te slaan in een aparte map. Zo kun je snel zien welke stijl je uiteindelijk de make-over wilt gaan geven omdat alle afbeeldingen die jou aanspreken in die map zitten. Naast het maken van een moodboard is het handig om jezelf een budget te geven, een budget waarbij je alles wilt doen. Denk hierbij dus aan verf, plakfolie, eventuele sloopkosten, een nieuwe vloer, of misschien zelfs hele nieuwe kranen en een nieuwe douchekop. Allemaal beslissingen en producten die uiteen kunnen lopen kwa prijs. Ook is het handig om te denken aan de styling, heeft de caravan/camper al veel producten die je kunt hergebruiken of ga je alles vanaf 0 opbouwen? Ga je shoppen bij de Action, Casa, Ikea, Amazon of misschien zelfs via Marktplaats. Allemaal keuzes die een grote impact op jouw budget kunnen hebben.

Moodboard

Naast het uitdenken van je plannen voor de make-over van de camper/caravan is een moodboard altijd een goed idee. Zo heb je in één oog opslag een idee wat de plannen zijn die je wilt gaan uitvoeren. Bovenstaand moodboard heb ik gemaakt met afbeeldingen van Pinterest en twee afbeeldingen van een webshop. Zoals je in mijn moodboard kan zien wil ik vooral gaan voor lichte kleuren gecombineerd met zwart. Het belangrijkste vind ik dat de camper of caravan die ik ooit een make-over ga geven een grote verandering krijgt kwa interieur. Dat je binnenkomt en denkt dat die camper of caravan splinternieuw is door kleine aanpassingen zoals de keuken verven, de wanden een kleur of textuur geven en vooral dat die bruine en oude binnenkant volledig verdwenen is. Maar voor nu kan ik nog lekker blijven dromen over een eventuele make-over in de toekomst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.