Alle Persoonlijk

Uit huis op mijn 20e

26/08/2020

Sommige mensen zijn er snel aan toe om al uit huis te gaan, zo ook ik. Ik wilde al rond mijn 15e uit huis, alleen was dit toen nog niet financieel mogelijk en had ik geen idee waar ik dan zou willen wonen. Nu ik de leeftijd van 23 heb aangetikt, kan ik zeggen dat ik al ruim twee jaar op mijzelf woon. De kans kwam namelijk in 2018 om in Apeldoorn te wonen, in verband met mijn studie en dit moment kwam super goed uit. Nu ruim twee en een half jaar later woon ik er nog steeds met veel plezier.

Zoals ik hierboven al schreef wilde ik al op de leeftijd van vijftien jaar uit huis, waarom? Geen idee eigenlijk. Ik denk dat ik het gewoon zat was om in een klein dorpje te wonen waar ik helemaal niets had. Ik had niet echt super veel vriendinnen op die leeftijd en als ik naar een grote stad wilde moest ik eerst zo’n 20 minuten met een bus die vaak maar één keer in het uur reed. Niet bepaald ideaal als meisje van vijftien die midden in haar puberteit zat en er soms wel eens op uit wilde gaan. Wel had ik bij het dorpje waar ik woonde een iets groter dorp op tien minuten fietsen zitten, waar ik dan ook mijn alledaagse spullen kocht. Maar toch miste ik het om lekker de stad in te kunnen en niet alleen maar vast te hoeven zitten aan een busreis of met mijn vader/moeder mee te moeten rijden naar de stad.

Gelukkig werd het wel een stuk makkelijker toen ik op de leeftijd van achttien jaar mijn rijbewijs had gehaald. Ook had ik een klein autootje tot mijn beschikking om naar het station te kunnen rijden om zo de trein te pakken naar mijn opleiding die in Arnhem zat. Een levendige stad waar van alles te beleven was en dan moest ik daarna weer naar een klein dorpje die uit maar zo’n vier straten bestaat. Ook had ik toen niemand die in de buurt woonde van mijn huis, iedereen woonde rondom Arnhem en dat was dus wel ruim één uur reizen. Wel was ik een stuk onafhankelijker toen ik een autootje had omdat ik toen gewoon naar vriendinnen kon gaan wanneer ik wilde en niet vastzat aan bustijden, of mijn moeder weer moest lastigvallen dat ik opgehaald wilde worden van het station.

Toen ik mijn opleiding had afgerond was het tijd om een keuze te maken, ga ik door met een andere studie of ga ik een baan zoeken. Mijn keuze was om een andere studie te gaan volgen, maar daarvoor moest ik wel eerst open dagen gaan bezoeken. Ik ging naar een open dag in Apeldoorn en Nijmegen en bij de opleiding in Apeldoorn schreef ik me in waar ik ook daadwerkelijk werd aangenomen. Toen was het tijd om een kamer/studiootje te gaan zoeken in Apeldoorn, omdat het geen doen was om elke dag van het kleine dorpje waar ik toen nog woonde te reizen naar Apeldoorn. Zo kwam ik uit bij een klein studiootje van 27m2 waar ik sinds 1 maart 2018 tot 20 juli 2020 met veel plezier heb gewoond.

Wel heb ik gemerkt dat sinds ik op mezelf woon ik het echt heerlijk vind om ook dingen te ondernemen met anderen. Puur omdat ik nu ik uit huis ben en niemand om me heen heb in mijn studiootje. Toen ik nog thuis woonde was ik namelijk elke dag samen met mijn moeder. Maar toch vind ik uit huis gaan de beste keuze die ik heb kunnen maken. Ik geniet er echt van dat ik nu mijn eigen plekje heb en deze helemaal heb kunnen inrichten hoe ik dat wilde. Sinds 20 juli 2020 ben ik gaan samenwonen met mijn vriend en heb ik de stad en mijn werk om de hoek. Beter had ik het mij niet kunnen wensen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.