De Sinterklaas TAG | Blogmas 5

Het is weer 5 december en dat betekend pakjesavond! Ik heb afgelopen zondag, om precies te zijn op 3 november, mijn pakjesavond gevierd samen met mijn familie bestaande uit mijn oom, tante, twee neefjes, mijn oma en natuurlijk ikzelf. Maar toch vond ik het leuk om ook iets te doen op mijn blog voor pakjesavond, dus wilde ik graag de Sinterklaas tag invullen (wel wat aangepast). Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan verder!

1. Ben je naar een intocht geweest?
Nee, ik vind dit ook eigenlijk helemaal niks meer nu ik ouder ben. Later, als ik kinderen mag krijgen wil ik ze natuurlijk wel meenemen naar de intocht van Sinterklaas. Maar om nou als 21-jarige alleen naar een intocht te gaan, nee dat zie ik mezelf niet meer zo snel doen, hahah.

2. Schoen zetten, hoe vaak?
Vorig jaar heb ik denk ik voor het laatst mijn schoen ‘gezet’ toen ik nog bij mijn moeder woonde. Dit deden we vooral als grap of als we iets hadden voor elkaar, vaak zette we dan de schoen van de ander bij de openhaard met het cadeautje erin. Maar sinds ik uit huis ben en op mezelf woon heb ik hier helemaal niets meer mee. Net zoals met vraag 1 komt dit wel weer als ik kinderen mag krijgen later.

3. Zelf pepernoten bakken?
Dit doe ik eigenlijk nooit, maar dit zou ik eigenlijk wel weer eens moeten doen. Want dit is natuurlijk veel lekkerder dan deze kant en klaar bakken. Met pepernoten bedoel ik dan wel de krokante kruidnootjes.

4. Wat stond er op je verlanglijstje?
Dit jaar had ik een lijstje gemaakt voor Kerst én Sinterklaas in één. Hierop had ik een aantal dingen gezet die ik nog echt graag wilde hebben, namelijk een pittenzak, een Blond Amsterdam kerstmok, geurstokjes, pastel markers van Stabilo, kookboeken, pastel Ecoline stiften en hoge sloffen. Ik vervang namelijk eigenlijk elke winter mijn sloffen omdat er anders een enorme zweetlucht uit komt, TMI ik weet het.

5. Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Nee, ook moet ik eerlijk bekennen dat sinds midden November mijn kerstversiering mijn huis al in is gekomen en ook al is neergezet. Ik ben veel meer een kerstpersoon dan een Sinterklaaspersoon.

6. Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?
Kruidnoten en marsepeinen bolletjes! Ik ben deze Sinterklaas achter de Kruidnootjes van Bolletje gekomen met chocolade en koffie smaak. Zeker een aanrader, zelfs nog na Sinterklaas!

7. Welke chocoladeletters koop je?
Eigenlijk koop ik er bijna nooit een, dit jaar heb ik er toevallig een als grap gekocht voor mijn vriend. Maar toen ik zei dat ik iets kleins had voor Sinterklaas kreeg ik al snel het antwoord “Het is toch geen chocoladeletter he?”. Ik ben dus nog steeds in dubio of ik deze chocoladeletter wel moet geven na dit antwoord.

8. Schrijf je Sinterklaasgedichten?
Dit jaar doen we hier toevallig niet aan, vorige jaren wel vaak. Maar toch nadat we hadden gezegd dat we geen gedichten deden maakte mijn oma toch vaak wel gedichten voor iedereen.

9. Vind je inpakken leuk?
Inpakken vind ik sowieso één van de leukste dingen om te doen, met verjaardagen, Sinterklaas, Kerst enzovoort. Ik probeer er ook altijd iets heel moois van te maken. Zo heb ik mijn Sinterklaas cadeautjes dit jaar ingepakt met labeltjes van de HEMA en heb ik mijn Kerst cadeautjes ingepakt met houten sterren/kerstbomen. Hier zal ik midden December een artikel over plaatsen.

10. Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?
Kerst met 100%! Ik ben echt iemand die al vanaf begin November aftelt naar Kerst en ook al heel de kamer versierd met allemaal kerst spulletjes. Ook heb ik al sinds begin/midden November mijn mini houten kerstboompje staan en mijn kerstcadeautjes aan het verzamelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *