The Christmas TAG | Blogmas 25

De Christmas TAG zag ik voorbij komen en deze vond ik perfect voor de eerste kerstdag. Dus prettige kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar! Het korte lijstje van vragen gaan over het dragen van oogschaduw, het kiezen tussen een echte en een neppe kerstboom en dat soort vragen. Have fun met lezen!

Oogschaduw met kerst : Goud of Zilver
Vaak draag ik geen oogschaduw, maar met kerst maak ik toch vaak een uitzondering. Ook houd ik veel vaker toch wel meer van zilver dan van goud. Dit is met sieraden zo maar ook met oogschaduw.

Echte kerstboom of een neppe?
Toen ik nog thuis woonde hadden we elk jaar een echte kerstboom die we met de hele familie haalde. Toen mijn vader overleed veranderde mijn moeder en ik de traditie en stapte we over naar een neppe kerstboom. Nu ik op mijzelf woon en ik voor het eerst zelf een kerstboom in huis plaats, heb ik ook gekozen voor een neppe, kleine kerstboom (1.50 m).

Favoriete kerstliedje?
Gisteren kwam het artikel online waarin ik mijn favoriete kerstnummers besprak. Hierin besprak ik vijf kerstnummer waarin ik één nummer wel op de bovenste plek zette, dit was namelijk Sia – Snowman.

Favoriete kerstfilm?
Op 19 december heb ik een artikel gemaakt over mijn favoriete kerstfilms. Dit zijn er dit jaar wel een aantal want ik ben dit jaar midden november al begonnen met het kijken van kerstfilms. In het artikel die ik had geplaatst heb ik een beschrijving toegevoegd van de kerstfilm, samen met een linkje naar de trailer van de film.

Uiteten of zelf koken?
Persoonlijk vind ik gourmetten wel echt bij Kerst horen, geen jaar gaat voorbij zonder te gourmetten. Ook wordt er vaak aan mij gevraagd wat ik graag wil eten met Kerst en natuurlijk kies ik dan voor gourmetten, dus ik kies hierin wel echt voor zelf koken. Ook vind ik zelf koken een stuk gezelliger dan uiteten met de kerstdagen. 

Kerstfeestje : Zelf organiseren of bezoeken?
Zelf ben ik helemaal niet zo van de ‘feestjes’ rondom de feestdagen. Niet met Kerst en al helemaal niet met oud en nieuw. Dus bij deze kies ik ze beide niet. En áls ik echt een keuze moet maken ga ik toch voor het bezoeken van een kerstfeestje, puur omdat ik het zelf organiseren ervan eigenlijk echt veel en veel te veel werk vind hahah.

Favoriete cadeautje om te krijgen?
Dit is elk jaar anders eigenlijk, dit jaar heb ik toevallig een ‘verlanglijstje’ gemaakt voor Kerst en Sinterklaas. Maar toch vind ik eigenlijk alles wel leuk om te krijgen, ook omdat het de gedachte is dat iedereen uit de familie iets voor elkaar koopt.

Leukste kerstervaring tot nu toe?
Dit was toen mijn vader er nog gewoon was, de kerstdagen die wij doorbrachten met z’n drieën, dus die ik samen met mijn moeder en vader vierde. Dat was toch wel het leukste omdat ik dan gewoon samen was met mijn ouders. 

Witte kerst : Ja of nee?
Eigenlijk zou ik hier ja willen zeggen, maar omdat ik elk jaar naar mijn familie ga aan de andere kant van Nederland is het meest praktische dat het geen witte kerst is. Dit heb ik namelijk een keer meegemaakt en toen was het een groot drama op de snelweg.

Kleuren in de kerstboom?
Dit jaar ben ik gegaan voor witte, zilveren en doorzichtige kerstballen. In combinatie met alleen kerstlichtjes en geen slingers. Dit vond ik toch wel het mooiste. In dit artikel kun je de aankopen zien die ik voor mijn kerstboom heb gedaan.

Jurkjes of winterse truien?
Met Kerst zelf ga ik toch wel voor voor jurkjes, puur omdat ik dat wel het meest feestelijk vind om te dragen met kerst. Verder draag ik in december gewoon lekkere dikke truien omdat het anders veel te koud is.

Vroeg opstaan of uitslapen met kerst?
Dit ligt er echt aan of we iets hebben gepland met Kerst, dit jaar hebben we bijvoorbeeld heel erg veel gepland met Kerst. Zo vier ik eerste kerstdag bij mijn familie in de buurt van Rotterdam, ga ik met tweede kerstdag weer naar Apeldoorn om daarna kerst te vieren met de familie van mijn vriend. En met ‘derde’ kerstdag ben ik daar nog steeds om met de familie van mijn vriend Kerst te vieren.

Cadeautjes geven of krijgen?
Dan ga ik toch wel voor beide, natuurlijk is het super leuk om cadeautjes te krijgen met Kerst. Want daar draait de Kerst ook wel een beetje om. Maar ook vind ik het super leuk om cadeautjes te geven aan mijn familie, dit omdat ik het heel erg leuk vind om te zien dat mijn familie zo blij is met de cadeautjes die ik ze geef.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.