Wat moet ik aan vandaag | Blogmas 14

Wat moet ik aan vandaag? Een vraag die ik elke dag aan mezelf moet stellen omdat ik anders niet uit mijn kledingkeuze kom. In deze tag beantwoord ik vragen zoals, ‘waarom heb je vandaag aan wat je aan hebt?’, maar ook ‘hangt jouw kleding in jouw kast op kleur of door elkaar?’. Deze tag heb ik van Trendbubbles vandaan en ik vond deze tag zo leuk dat ik hem ook voor op mijn eigen blog heb overgenomen.

Wat heb je aan vandaag?
Ik draag vandaag een simpele outfit, met een zwarte broek, donkergroene trui en een zwarte sjaal. Hieronder heb ik mijn zwarte leren laarsjes aangedaan.

Waarom heb je vandaag aan wat je aan hebt?
Ik houd enorm veel van hele simpele outfits in de winter, ook in de rest van de seizoenen eigenlijk. Maar vandaag wilde ik graag mijn donkergroene trui aan en mijn zwarte sjaal. Al snel volgde een zwarte broek en mijn zwarte leren laarsjes voor bij deze outfit.

Hoe besluit je wat je aandoet?
Vaak denk ik daar de avond voordat ik ga slapen al over na. In de winter bedenk ik namelijk welke trui ik aan zou willen, want in de winter leef ik in truien. Al snel daarna volgt de kleur broek en zo komt de hele outfit in mijn hoofd. Soms dan veranderd dit ook heel snel weer in de ochtend, maar vaak blijf ik bij mijn keuze die ik de avond ervoor heb gemaakt.

Heb je bepaalde dagen in de week dat je een bepaald kledingstuk aantrekt?
Eigenlijk niet, ik draag gewoon elke dag wat ik aan wil doen die dag.

Trek je bepaalde kledingstukken aan bij een bepaalde stemming?
Nee, soms dan ‘voel’ ik een outfit niet helemaal en dan kleed ik me wel om. Maar vaak is een outfit met een broek en trui in de winter helemaal goed. Soms verander ik dit nog wel in een panty met een lange sweater. Maar ik heb niet dat als ik blij ben altijd een jurk aantrek of als ik verdrietig ben standaard een trui aantrek, dit ligt meer aan het weer dan aan mijn stemming, haha.

Leg je voor dat je naar bed gaat klaar wat je de volgende dag aandoet? Of doe je het anders.
Nee, maar dit bedenk ik wel de avond van te voren als ik al in bed lig. Wel heb ik een tijd mijn kleding de dag van tevoren klaargelegd maar dit beviel me niet helemaal omdat ik dan vaak ik een andere outfit de duur uit stapte dan die ik had klaargelegd.

Wat doe je met kleding als je je ‘s avonds uitkleed?
Dat ligt aan het kledingstuk, hoe vaak ik dit kledingstuk al heb gedragen hoe deze ‘ruikt’. Meestal ruik ik even, TMI, bij de oksels van het kledingstuk of ik deze nog een keer aan kan doen, het even uithang of deze in de was beland. Vaak hang ik mijn truien op aan mijn radiator en vouw ik mijn broeken/shirts op en leg deze dan op mijn wasmand.

Wat is je lievelingskledingstuk?
Dit is toch wel mijn witte shirt van Levi’s met de rode opdruk die nog steeds overal te zien is.

Kleed je jezelf om als je van je werk of uit school komt?
Nee, ik houdt eigenlijk altijd precies dezelfde outfit aan als dat ik op school droeg. Wel verander ik vaak mijn schoenen in sloffen want dat vind ik een stuk fijner zitten dan normale schoenen.

Hangt kleding in je kast op kleur of door elkaar?
Nu ik op mezelf woon denk ik hier een stuk minder over na. Ik bewaar namelijk mijn kleding in de Kallax kast (16 vaks) van de Ikea, met deurtjes scherm ik dan de kledingstukken af. Maar als ik bijvoorbeeld mijn was heb gedaan leg ik gewoon alles op de stapel waar deze hoort. Soms in de zoveel tijd ruim ik deze stapeltjes wel op en dan leg ik alles op kleur, maar vaak is dit na een maand alweer een grote zooi geworden.

Welk kledingstuk hangt niet in je kast maar zou je dolgraag willen hebben?
Eigenlijk heb ik alles wel wat ik graag zou willen hebben. Al is een Designertas nog wel iets wat op mijn verlanglijstje staat.

Houd je een winter en zomer garderobe aan?
Nee, ik heb hier namelijk helemaal geen plek meer voor. Wel heb ik alle korte broekjes bij elkaar liggen en de rokjes. Maar het is niet zo dat ik bepaalde kledingstukken uit mijn kast haal om die het seizoen dat ik ze wil dragen er weer in leg, dat vind ik ook veel te veel werk.

Wat doe je met kleding die je niet meer draagt?
Deze gaan vaak naar mijn tante, die zij daarna weer overdraagt aan families bij haar in de buurt die het niet heel erg breed hebben. Zo belanden mijn kledingstukken vaak bij gezinnen bij haar in de buurt en krijg ik bericht wanneer ze een kledingstuk eruit hebben gehaald waar ze heel erg blij mee zijn.

Waar koop je het meest online of in een winkel?
Online, dit is soms niet heel goed voor mijn portemonnee omdat bestellingen enorm snel zijn geplaatst. Wel bestel ik meestal een stuk meer dan dat ik uiteindelijk houd. Zo heb ik een keer een bestelling geplaatst met een stuk of zeven artikelen en uiteindelijk heb ik er hier maar één van gehouden.

Van welk kledingstuk kun je maar geen afscheid nemen?
Dat is toch wel deze top van EDC met twee vogels en het woord ‘Fly’ erop. Dit shirt was namelijk best wel aan de prijzige kant voor mijn doen en ik heb hem ook nog maar twee keer gedragen. Maar toch vind ik hem nu aan de kinderlijke kant door de print en de tekst die erop is geschreven. Toch kan ik dit shirt nog niet wegdoen omdat ik deze toch wel wil proberen volwassen te maken door bijvoorbeeld een stoere jeans en sneakers.

Van welke kledingkeuze heb je wel eens vreselijk spijt gehad?
De maxi- rokken en jurken. Deze heb ik denk ik maar een stuk of drie keer gedragen maar is nooit helemaal mijn ding geweest. Na ongeveer een jaar heb ik dan eindelijk de maxi-rokken en jurken uit mijn kast gegooid, zonde van de ruimte namelijk.

Heb je een vaste plek in huis om je tas neer te zetten of zet je hem random weg?
Vaak zet ik deze op de bank neer waar ik de boeken uit haal die ik die dag nodig heb gehad maar de volgende dag niet meer en ook pak ik altijd mijn tas in wanneer deze op de bank staat. Als het weekend is en ik mijn schooltas niet meer gebruik zet ik deze bij mijn schoenen neer die onder mijn kledingrek staan.

Dit doe ik beslist nooit aan..
Laarzen tot de knie, dit vind ik persoonlijk echt helemaal niks. Ook ben ik meer een persoon voor sneakers, je zult me dus echt nooit in over the knee boots vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.