25 food vragen | TAG

Eten, wie houdt er nou niet van. En wat is er leuker om in te vullen dan de ’25 food vragen TAG’ van uitpaulineskeuken.nl. Ik vond deze Tag perfect om in te vullen op mijn blog omdat ik een grote liefhebber ben van (bijna) al het eten wat er hier op de aardbodem te vinden is. Ben je benieuwd naar mijn antwoorden op bijvoorbeeld deze vragen? Hoe drink ik bijvoorbeeld mijn koffie, kies ik voor nooit meer zoet of nooit meer hartig en wat is mijn lievelingsrestaurant? Lees snel verder voor mijn antwoorden op deze vragen en nog drie-en-twintig meer!

1. Wat is je favoriete ontbijt?
Dit zijn toch wel pannenkoeken, heerlijk! En dan gewoon naturel met kaneelsuiker, óf met kaas en poedersuiker. Beide heerlijk! Als ik moet gaan voor een snel en simpel ontbijt ga ik al snel voor een vanille yoghurt of een breaker in de smaak banaan.

2. Hoe drink je je koffie?
Toch wel vaak als ijskoffie. Mijn buik kan namelijk niet heel erg goed tegen warme koffie en wel tegen ijskoffie. Heel apart, maar daarom ga ik vaak voor ijskoffie, soms wil ik nog wel een warme Latte Macchiato bestellen met karamelsiroop, met alle gevolgen van dien…

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Pesto, carpaccio, pijnboompitten, rucola en parmezaanse kaas. En dan met de mosterd dille dressing van de Bakker Bart. Je leest het, ik houd enorm veel van dit broodje bij de Bakker Bart, ook zeker een aanrader als je van carpaccio houdt.

4. Soep of salade?
Dan ga ik toch wel voor soep in de winter, om lekker op te warmen. En salade het hele jaar door, ik houdt namelijk gewoon enorm veel van de maaltijdsalades. Makkelijk en snel voor als lunch of avondeten.

5. Wat is je favoriete kookboek?
Dan ga ik toch wel voor onderstaand kookboek, namelijk ‘Zoet & Shoot’. Een boek waarin allerlei recepten staan beschreven en ook hoe je deze het beste kan fotograferen. Bakken en fotograferen zijn toch wel mijn twee grote passies en dit boek combineert deze twee dingen met elkaar.

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dan ga ik denk ik voor nooit meer zoet, er zijn namelijk zoveel lekkere hartige dingen om te eten. En hartig eten is ook nog eens veel beter voor je dan zoet eten.

7. Welke keuken (land) is je favoriet?
Italiaans, ik eet enorm vaak pasta en zou me geen maaltijden meer zonder pasta kunnen indenken. Ik kook ook heel erg vaak pasta om te eten als lunch of gewoon als avondeten.

8. Wat is je favo foodfilm?
Mag een serie over eten ook? Dan ga ik namelijk voor Nailed It op Netflix. Een aanrader als je wilt lachen maar als je ook graag een serie wilt bekijken over taarten/desserts. Helaas heb ik deze nu net afgekeken en moet ik weer opzoek naar een nieuwe food gerelateerde serie.

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Sushi! Daar mag je me dus echt ‘s nachts wakker voor maken. En dan vooral voor de sushi rol met gefrituurde garnaal erin. Ook de sushi rollen met zalm, komkommer en avocado zijn groot favoriet.

10. Wie is je grootste inspiratiebron?
Jamie Oliver, hij maakt de mooiste en lekkerste recepten en heeft ook al diverse kookboeken uitgebracht. Helaas ben ik nog niet in het bezit van één van zijn vele kookboeken, maar een kookboek van Jamie Oliver staat wel hoog op mijn verlanglijstje. Hij heeft ook diverse soorten kookboeken uitgebracht, waaronder een kookboek waarbij alle gerechten in 15 minuten op tafel staan, maar ook een kookboek waarbij alle gerechten met maar vijf ingrediënten worden gemaakt.

11. Thuis koken of uit eten gaan?
Beide vind ik heel erg leuk, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar thuis eten. Als ik thuis eet heb ik namelijk ook voldoende keus als het gaat om diverse soorten keukens en uit eten gaan kost helaas heel erg veel geld. Wel ga ik eens in de zoveel tijd uit eten omdat ik het gewoon heel erg gezellig vind of om iets te vieren.

12. High end of Low profile?
Ik probeer met zo min mogelijk geld een lekker recept te koken, dit is ook vaak makkelijk te doen. Maar soms houd ik ook wel van high end producten en gerechten, zoals sushi en garnalen. Maar over het algemeen maak je me net zo blij met een simpele salade of stampot dan met een sushi box of een bord met garnalen.

13. Wat is je lievelingsrestaurant?
Dit is de laatste tijd toch wel tapasrestaurant ‘t Zusje. Hier is zoveel keuze in verschillende soorten tapas gerechten. Maar ook zijn er gewoon doorsnee gerechtjes te bestellen in tapas formaat zoals een cheeseburger, spareribs of een soepje. Als je gaat eten bij ‘t Zusje zitten de nagerechten ook al in de prijs inbegrepen en dit vind ik echt ideaal omdat ik groot fan ben van nagerechten.

14. Boodschappen doe ik bij…
De Albert Heijn, dit is ook de dichtstbijzijnde winkel die ik heb vanaf mijn huis gezien. En ook vind ik dit een ideale winkel omdat je er alles kunt vinden wat je nodig hebt en ook nog niet eens voor een al te dure prijs.

15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Garnalen en dat vind ik nog steeds het lekkerste om te eten. Helaas zijn garnalen wel enorm duur waardoor ik het vaak niet zelf koop. Maar als ik uit eten ga, ga ik vaak wel voor garnalen als deze op het menu staan.

Foto via Pinterest

16. Wat is je favo cocktail?
Piña Colada, heerlijk! Een cocktail waarin kokos, ananas en witte rum centraal staan. Ik vind dit echt de heerlijkste cocktail die er bestaat naast een cocktail waarin banaan is verwerkt.

17. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Ook al heeft George Clooney de looks, dan ga ik toch eerder voor Heston Blumenthal. Ik denk namelijk dat ik erg veel van hem kan leren op het gebied van diverse gerechten. Zo staat Heston Blumenthal bekend om zijn experimenten in de keuken, dat lijkt me geweldig om te leren en uiteindelijk mee te kunnen koken. Ook zou ik graag het kopje koffie in willen ruilen voor een kop thee, ik houd namelijk niet zo van koffie.

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Kruiden, ik gooi namelijk echt overal kruiden op. Ik heb vroeger zelfs mijn kip een keer gekruid met kaneel omdat ik toen nog niets wist over kruiden. Wel heb ik het koken met kruiden wel echt van mijn vader, hij kookte namelijk elk weekend met enorm veel kruiden.

19. Mijn favo snack is…
Chips, eigenlijk super simpel, maar chips is altijd lekker. Dan ga ik wel voor de Lays Oven Baked chips met ‘Mediterranean Herbs’ of ‘Barbecue’ smaak. Ook vind ik zoute drop ook heel erg lekker om af en toe te snoepen, want daar eet ik niet enorm veel van. Van chips helaas wel, soms eet ik namelijk zelfs een hele zak leeg…

20. Wat zit er op jouw pizza?
Kaas en tomatensaus, gewoon heel simpel een margherita. En anders ga ik voor een pizza met salami hierbij op. Ik houd niet enorm veel van pizza waarop allerlei diverse groenten en en soorten vlees op zitten, dit vind ik namelijk al snel teveel worden.

21. Wat lust je echt niet?
Eigenlijk lust ik diverse dingen niet, zoals witlof, hutspot en haring. Ook ben ik geen enorme fan van bloemkool en broccoli. Daar in tegen lust ik wel weer allerlei dingen die de meeste mensen niet lusten zoals spruitjes en zuurkool.

22. Mijn favoriete foodblog is…
Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit blogs lees op het gebied van eten, dit spreekt me ook niet heel erg aan. Wel kom ik altijd op diverse blogs terecht als ik een bepaald recept zoek.

23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Oester, dit heb ik met mijn huidige opleiding moeten eten omdat ik de opleiding Manager Ondernemer Horeca volg. Als ik straks een eigen horeca bedrijf run moet ik mijn gasten wel kunnen uitleggen welke wijn er bijvoorbeeld bij een oester past om mijn gasten te kunnen adviseren.

24. Wat staat er op je food bucket list?
Eigenlijk heb ik hier nog nooit bij stil gestaan, wat ik op mijn food bucket list zou zetten. En eigenlijk zou ik zo 1, 2, 3 niets weten wat ik hierop zou kunnen zetten. Misschien dat er ooit nog wel iets te binnen schiet wat ik op mijn food bucket list zou willen plaatsen.

25. Ik kan niet leven zonder…
Heel erg veel kwa eetgebied eigenlijk. Maar als ik echt maar één ding mocht kiezen zou dit denk ik sushi zijn, dit vind ik namelijk écht overheerlijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *