Super Juice | Healthy

Als je fruit uitperst blijft al het gezonde vruchtvlees achter in de citruspers en bevat het sap te weinig vezels om de binnenkomende glucose af te remmen. Alle suiker uit de sinaasappel schiet dus meteen je bloedbaan in en laat je bloedsuikerspiegel stijgen. Een veel gezondere variant om je dag mee te beginnen is groentesap. Groentesappen bevatten veel minder suikers dan vruchtensap en zitten bomvol vezels. Ik test vandaag de ‘Super Juice’ van de Jumbo in de smaken ‘ananas, appel en boerenkool‘, ‘wortel, rode biet en granaatappel‘ en ‘komkommer, appel en spinazie‘. Welke juice vond ik voor herhaling vatbaar en welke zou ik de volgende keer zeker laten staan?


Om te beginnen koos ik een combinatie die me nog wel lekker leek, dit was de combinatie met komkommer, appel en spinazie. Ik vind komkommer een heerlijke groente, maar of uitgeperst ook een goed idee was? Appel vind ik een fruitsoort dat ik alleen verwerkt lekker vind en spinazie vind ik een lastige. Spinazie kan namelijk ‘a la crème’ heel lekker zijn, maar gewoon bladspinazie of ander soort spinazie is niet aan mij besteed.

Wat ik er van vond: Toen ik het flesje opende en rook aan de inhoud ervan, rook ik vooral de komkommer. Ook bij de eerste slok proefde ik alleen de komkommer, die overheerst duidelijk heel erg. Hierna werd de smaak van de komkommer ook niet minder, dus als je een komkommerliefhebber bent is dit sapje wel een aanrader, anders niet. Ik vond de smaak niet enorm lekker en na verloop van tijd werd de smaak er zeker niet beter op. Maar nu de grote vraag, zou ik deze ‘super juice’ opnieuw kopen? Nee. Wel heb ik met deze 250 ml, 42% komkommersap, 41,4% appelsap, 10% spinaziesap, 5% mangopuree, 1% limoensap en 0,6% gembersap op.


Ook een combinatie die me best wel lekker leek. Namelijk de combinatie van wortel, rode biet en granaatappel. Nu moet ik eerlijk bekennen nog nooit wortelsap te hebben gedronken, dus ik zou niet weten hoe dit zou smaken. Maar rauwe wortels vind ik zeker een lekkere én gezonde snack, rode biet vind ik echt heerlijk! En granaatappel heb ik nog nooit op, alleen de pitten maar daar werd ik niet enthousiast van.

Wat ik er van vond: De meest doordringende smaak was van de wortel, voor de rest vond ik deze nog niet eens zo heel erg verkeerd. Houd je dus van wortelsap, dan vind je dit sapje wel lekker. Houd je alleen niet van wortel (zoals ik), dan vind je dit sapje niet zo heel erg geslaagd. En nu de grote vraag, zou ik deze ‘super juice’ opnieuw kopen? Nee. Maar met 250 ml krijg je wel 28,4% wortelsap, 20,2% rode bietensap, 18% appelsap, 17% perenpuree, 2,4% granaatappelsap en 0,7% spinaziepuree binnen.


En dan nu het sapje waar ik het meest tegenop keek, puur door de ingrediënten die ze hierin hebben verwerkt, namelijk appel, ananas en boerenkool. Appel en ananas zijn te begrijpen, maar boerenkool? Nu ben ik al geen fan van ananas, dus daar begon het al goed. Appel vind ik, zoals al eerder verteld, alleen lekker als het verwerkt is ergens in. En boerenkool vind ik echt wel lekker als stamppot maar zo los? Daar was ik totaal niet zeker van.

Wat ik er van vond: De geur van dit sapje deed me enorm denken aan het sapje met de komkommer, appel en spinazie. Ook een hele vieze geur, al zeg ik het zelf. De eerste slok vond ik daardoor ook niet lekker en de rest van het flesje heb ik daarom laten staan. Het was dus niet gek dat ik dit sapje aanwees als sapje waar ik het meest tegenop keek. Wel zou je met dit sapje 49% appelsap, 25% ananassap, 12,5% boerenkoolsap, 12,5% spinaziesap en 1% muntsap op hebben. En nu de grote vraag, zou ik deze ‘super juice’ opnieuw kopen? Zeker niet, maar dit kwam denk ik niet als een verassing.

De ‘Super Juice’ van 250 ml zijn te koop voor €1,39 bij Jumbo.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 comments

  1. Dit klinkt wel erg goed! Die met komkommer lijkt me het lekkerst, omdat ik daar erg van houd. Ben daarentegen totaal geen bietenfan dus de tweede lijkt me wat minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.