Hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk

Een Instagram Feed zo perfect mogelijk maken lukt alleen met de perfecte foto’s óf de perfecte foto bewerking. Ik heb ervoor gekozen om de foto bewerking perfect te maken met op elke foto dezelfde filter en bewerking. Benieuwd hoe ik mijn Instagram Feed ‘perfect’ probeer te krijgen/maken en hoe jij dit ook gemakkelijk zelf kunt doen? Ik gebruik hiervoor de welbekende app VSCO, deze is gratis te downloaden en ideaal voor het makkelijk bewerken van de foto.

Om te beginnen heb ik een foto gepakt die ik in Chicago heb gemaakt, op de 360 Chicago om precies te zijn. Deze foto is bovenaan het artikel te zien, hierna ben ik begonnen aan het bewerk proces.

Om te beginnen kies ik voor de filter HB1/HYPEBEAST en zet deze op ongeveer +6.0. Deze filter geeft de foto een blauwe gloed en maakt de blauwe kleuren op deze foto een stuk blauwer.

 

Hierna maak ik de foto iets donkerder door de belichting van de foto op -1.0 te zetten. Hierdoor geef ik de foto wat meer diepte en wordt de foto iets donkerder.

 

Door contrast op +2.0 te zetten maak ik de donkere delen van de foto nog wat donkerder. Dit geeft de foto net het beetje extra dat deze nodig heeft, ook de diepte krijgt de foto met deze filter terug.

 

Hierna heb ik bij het kopje witbalans de temperatuur naar -0.5 gebracht om de blauwe koele gloed nog wat meer in de foto te stoppen. Dit gaat namelijk ook mijn Instagram Feed worden.

 

Na de temperatuur is het tijd voor de verzadiging, deze zet ik op -1.5. Deze haalt namelijk de ergste blauwe tinten iets meer weg in plaats van deze nog blauwer en nepper te maken.

 

En als laatste pas ik de huidskleur aan door deze op +2.5 te zetten. Dit past de foto die ik voor mijn artikel heb gebruikt weinig aan, maar als ik foto’s gebruik met deze filter die huid bevatten zie je daadwerkelijk verschil.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.