Pluk het geluk

Het project, pluk het geluk, werd geïntroduceerd door Saskia van I Live For My Dreams. Is het gras wel altijd groener aan de overkant zoals veel mensen denken? Saskia was het met deze uitspraak niet eens. Zo kwam ze ook bij dit project waarbij je bij je eigen geluk stil staat en je eigen geluk vormgeeft door middel van zeven vragen.


Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Mijn ultieme geluk beschrijf ik met het goed voelen van mezelf, lekker in mijn vel zitten. Afspreken met familie/vrienden en weer bijkletsen na een tijd elkaar niet te hebben gezien. Een boek lezen met een heerlijke grote kop thee (of warme chocolademelk) erbij. Een wandeling in het bos met mijn camera behoort ook zeker tot ultiem geluk.

Wat doe je het allerliefst in je vrije tijd?
Reizen! Het liefst zou ik de hele wereld willen rondreizen en genieten van alle andere rituelen in andere landen. Al veel landen heb ik mogen bewonderen en daar voeg ik graag nog een hoop andere landen aan toe. Maar ook word ik erg gelukkig van het maken van de mooiste foto’s, of dit nu foto’s zijn voor mijn blog of vakantiefoto’s. Elke foto vind ik weer een uitdaging, want hoe krijg je het beeld wat je voor je ziet ook perfect op de foto.

Wat is jou ultieme geluksmotto?

‘Live your life and don’t let your life be lived by others’.

Leef je eigen leven, doe wat je zelf wilt en laat je leven niet beïnvloeden door anderen. Laat je je leven namelijk beïnvloeden door andere, leef je je eigen leven niet meer. Doe dus altijd wat je zelf wilt en niet wat andere willen dat jij doet.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Meer vertrouwen hebben in mezelf, soms komt de onzekerheid nog de boventoon voeren. Wel gaat het vertrouwen hebben met de jaren steeds beter en lukt het me ook om steeds meer de positieve dingen in het leven te zien in plaats van de negatieve dingen. Iets wat langzaam maar zeker met de jaren aan het groeien is.

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Alle drie zijn natuurlijk enorm belangrijk. Zonder geloof in iedereen en ook in mijzelf, de hoop dat alles goed gaat komen en liefde die je geeft en ontvangt ben je nergens. Maar als ik dan toch een van de drie moest kiezen, zou ik gaan voor liefde. Liefde is namelijk de basis van alles en met liefde bouw je hoop en geloof op.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?

Everything you can imagine is real’.

Een zin die ik altijd in gedachte houd. Dit omdat alles wat je je kan voorstellen ook echt is. Een belangrijke tip die ik in mezelf elke dag herhaal en een tip die ik zeker ook met jullie wilde delen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.