Uit huis | Storytime

Sommige mensen zijn er snel aan toe om al uit huis te gaan, zo ook ik. Ik wilde al rond mijn 15e uit huis, alleen was dit toen nog mogelijk financieel en had ik geen idee waar ik dan zou willen wonen. Nu ik de leeftijd van 21 heb aangetikt ben ik dan ook al uit huis. De kans kwam namelijk om in Apeldoorn te wonen, in verband met mijn studie en dit moment kwam super goed uit. Benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan verder!

Zoals ik in mijn intro al vertelde wilde ik al op de leeftijd van 15 jaar uit huis, waarom? Geen idee eigenlijk. Ik denk dat ik het gewoon zat was om in een dorpje te wonen waar ik helemaal niets had. Ik had niet echt super veel vriendinnen op die leeftijd en als ik naar een grote stad wilde moest ik eerst zo’n 20 minuten met een bus die vaak maar één keer in het uur reed, niet ideaal als meisje van 15 die midden in haar puberteit zat. Wel had ik bij het dorpje waar ik woonde een iets groter dorp op tien minuten fietsen zitten, waar ik dan ook mijn alledaagse spullen kocht. Maar toch miste ik het om lekker de stad in te kunnen en niet alleen maar vast te hoeven zitten aan een busreis of met mijn vader/moeder mee te moeten rijden naar een stad.

Gelukkig werd het wel een stuk makkelijker toen ik op de leeftijd van 18 mijn rijbewijs had gehaald en ik een klein autootje tot mijn beschikking had om naar het station te kunnen rijden om zo de trein te pakken naar mijn opleiding die in Arnhem zat. Een levendige stad waar van alles te beleven was en dan moest ik daarna weer naar een klein dorpje die uit maar drie straten bestaat. Ook had ik toen niemand die in de buurt woonde van mijn huis, iedereen woonde rondom Arnhem en dat was dus wel ruim een uur reizen. Wel was ik een stuk onafhankelijker toen ik een autootje had omdat ik toen gewoon naar vriendinnen kon gaan wanneer ik wilde en niet vastzat aan bustijden, of mijn moeder weer moest lastigvallen dat ik opgehaald wilde worden van het station.

Toen ik mijn opleiding had afgerond was het tijd om een keuze te maken, ga ik door met een andere studie of ga ik een baan zoeken. Mijn keuze was om een andere studie te gaan volgen, maar daarvoor moest ik wel eerst open dagen gaan bezoeken. Ik ging naar een open dag in Apeldoorn en Nijmegen en bij de opleiding in Apeldoorn schreef ik me in waar ik ook daadwerkelijk werd aangenomen. Toen was het tijd om een kamer/studiootje te gaan zoeken in Apeldoorn, omdat het geen doen was om elke dag van het kleine dorpje waar ik toen nog woonde te reizen naar Apeldoorn. Zo kwam ik uit bij een klein studiootje van 27m2 waar ik sinds 1 maart 2018 in woon en nog steeds woon ik hier met veel plezier.

Wel heb ik gemerkt dat sinds ik op mezelf woon ik het echt heerlijk vind om ook dingen te ondernemen met andere. Puur omdat ik nu ik uit huis ben, niemand om me heen heb ik mijn studiootje. En toen ik nog thuis woonde was ik elke dag samen met mijn moeder. Maar toch vind ik uit huis gaan de beste keuze die ik heb kunnen maken. Ik geniet er echt van dat ik nu mijn eigen plekje heb en deze helemaal heb kunnen inrichten hoe ik dat wilde. Wel ben ik nu druk op zoek naar een appartementje omdat ik graag een aparte slaapkamer wil, maar dat heeft geen haast. Want nu woon ik nog prima in mijn studiootje, ik zit dicht bij mijn opleiding, de stad en mijn werk. Beter had ik het mij niet kunnen wensen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.