Ikea ladekastje | DIY

Het ‘Moppe’ ladekastje van Ikea. Ik denk dat iedereen wel bekend is met dit kastje en dat er in bijna elk huishouden wel één staat of heeft gestaan. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik een iets wat saai ladekastje om heb getoverd tot een, al zeg ik het zelf, stuk leuker kastje die gezien mag worden.

moppe-miniladekast__0135959_PE292948_S4
Een tijdje geleden heb ik dit bovenstaande exemplaar meegenomen bij de Ikea om mijn make-up in op te bergen. Het Moppe Mini ladekastje is te koop voor €17,95 in alle Ikea vestigingen. De afmeting van dit exemplaar is 42 x 18 x 32 cm, een mooie maat dus.

Wat heb ik allemaal gebruikt?
– Verf, wit en mintgroen
– Kwast
– Spuitverf, wit
– Kranten
– Plakband
– Een A4 formaat papier

IMG_1377

Als eerste ben ik begonnen met het spuiten van de buitenkant van het ladekastje. Ik deed dit buiten omdat ik de geur van de spuitverf niet in mijn eigen kamer of in de woonkamer wilde hebben. Ik legde een krant neer onder het ladekastje, en hierna ben ik gaan spuiten met de witte spuitverf. Je kunt beter meerdere dunne lagen spuiten dan in een keer een dikke laag omdat je hiermee kans hebt dat de verf kan gaan druipen.

IMG_1380

Hierna was het tijd om de lades van het kastje zelf te gaan pimpen. Ik maakte eerst een ontwerp met potlood om te kijken wat voor ontwerp ik wilde maken. Want je kan je ontwerp maar een keer maken. Ook bepaalde ik welke kleuren ik op welke lade wilde. Ik koos ervoor om twee kleuren te gebruiken, wit en mint groen.

IMG_1408

Om je ontwerp mooi strak te maken plakte ik met een stukje plakband een schuine lijn over de lade. Hierna pakte ik de kleur verf die ik nodig had en begon ik met het verven. Ga niet te veel over het stukje plakband omdat de verf dan eventueel onder het stukje plakband kan gaan en dat wil je (neem ik aan) niet. Ik heb de lades twee keer geverfd voor het beste resultaat.

IMG_1418

Nadat je alle lades hebt afgeplakt en hebt geverfd, komt het leukste moment. Namelijk het plakband van de lades af halen. Doe dit wel pas als de verf bijna helemaal droog is! Ik kon dit na 5/10 minuten al er vanaf halen omdat ik verf op waterbasis heb gebruikt.

IMG_1451

En zo maak je van een simpel houten ladekastje een compleet ander ladekastje. Ik ben er echt heel erg blij mee en als ik de driehoekjes zat ben kan ik de lades altijd nog helemaal wit of mintgroen verven.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *