Al bereikt in mijn leven? | Blogmas 16

Op mijn leeftijd van 21 jaar heb ik al behoorlijk dingen ‘bereikt’ in mijn leven. Zo heb ik al een MBO4 diploma en heb ik de keuze gemaakt om nog een opleiding te starten, zo heb ik mijn rijbewijs gehaald op de leeftijd van 17 jaar en ben ik afgelopen mei verhuisd. Ik heb de tien dingen op een rijtje gezet waar ik het meest trots op ben en die ik ook graag met jullie wilde delen. Lees je mee?

1. Diploma behaald, Grafisch Vormgever
Een opleiding waarin ik eigenlijk geen toekomst zag en zie, maar toch graag wilde afmaken omdat ik geen middelbare school diploma heb. Ik ben namelijk met een overgangsbewijs naar het MBO gegaan. Doordat ik geen diploma had, heb ik de keuze gemaakt mijn MBO4 opleiding toch af te maken terwijl ik eigenlijk in het tweede leerjaar de neiging had om ermee te stoppen, toch heb ik in het vierde leerjaar mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

2. Op mezelf gaan wonen
In maart 2018 kwam de dag waarop ik eigenlijk al zat te wachten sinds de leeftijd van 15 jaar. Sinds die leeftijd wilde ik namelijk al heel erg graag uit huis. Lang wist ik niet hoe ik het zou kunnen bekostigen en waar ik dan mijn ‘toekomst’ voor me zag, in welke plaats. Toch heb ik dan de keuze gemaakt om mijn eigen studiootje te huren in Apeldoorn en in afgelopen maart heb ik de sleutel in ontvangst mogen nemen.

3. Mijn rijbewijs gehaald, alweer ruim 2 jaar geleden.
Op de leeftijd van 17 ben ik op mijn verjaardag begonnen met het leren van autorijden. Dit bleek lastiger dan gedacht en door een grote tegenslag die er ook nog tussendoor kwam heb ik iets minder dan een jaar gedaan over mijn rijbewijs. Mijn vader is namelijk overleden in November 2014 en daardoor kwamen de autorijlessen op een laag pitje te staan. Toch heb ik begin juni 2015 mijn rijbewijs in ontvangst mogen nemen

4. Alleen op vakantie geweest naar Amerika
Afgelopen zomervakantie ben ik op een jongerenreis geweest naar Amerika en Canada. Omdat ik graag een reis wilde maken waarbij ik niemand kende, maar nooit de stap durfde te zetten heb ik dit afgelopen zomervakantie toch gedaan. En ik heb tijdens die reis de mooiste mensen leren kennen van over de hele wereld.

5. Nieuwe opleiding gestart, Medewerker Ondernemer Horeca
Nadat ik mijn vorige opleiding had afgerond van Grafisch Vormgever wist ik niet goed waar ik mijn toekomst voor me zag. Toen ik in de horeca mijn bijbaan kreeg, vond ik dit al direct heel erg leuk. Toen mijn vorige opleiding niets voor me was heb ik de keuze gemaakt om naar de opleiding Medewerker Ondernemer Horeca te gaan, omdat ik bediening heel erg leuk vind. Dit is (weer) een MBO4 opleiding en het duurt vier jaar, dus hopelijk heb ik over vier jaar er nog een diploma bij.

6. Twee banen
Nooit had ik gedacht dat ik twee bijbanen zou hebben, maar toch is het werkelijkheid geworden dit jaar. Mijn stageperiode begint namelijk in februari 2019 en daarbij moest ik een bedrijf vinden waarbij ik zowel in de bediening stage kan lopen als in de keuken, dit bedrijf heb ik gevonden en daar kreeg ik de kans om alvast te werken. Deze kans heb ik aangenomen omdat ik dan makkelijker door mijn stageperiode heen kan rollen, ook heb ik nog steeds mijn ‘huidige/oude’ bijbaan die ik ook voorlopig nog houdt.

7. Doorgegaan ondanks tegenslagen
Tijdens mijn studie Grafisch Vormgever heb ik een behoorlijke tegenstag gehad, in het allereerste leerjaar is namelijk mijn vader overleden. Daardoor heb ik een paar weken studie gemist en was ik bang dat ik mijn eerste leerjaar niet zou halen. Dit is gelukkig toch gelukt en in plaats van onder een dekentje te kruipen, ben ik doorgegaan met mijn studie. Met alle tegenslagen heb ik nu toch mijn diploma in mijn zak. Ook heb ik andere tegenslagen in mijn leven gehad die ik liever niet allemaal benoem, maar over het algemeen ben ik toch altijd doorgegaan tijdens tegenslagen.

8. De balans gevonden
Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik mijn leven ‘op orde’ heb. Ik mag zeker niet klagen over de woning waar ik woon, kan het betalen en woon hier met alle plezier. Mijn studie loopt goed en natuurlijk zijn er ook nog dingen die ik nastreef. Maar hiermee bedoel ik, gewoon, de tevredenheid met het nu zeg maar.

9. Financiële onafhankelijkheid
Vaak als je nog thuis woont krijg je toch financiële support van je ouders, ook ik kreeg dit nog toen ik thuis woonde. Maar al snel wilde ik toch veel zelf betalen zodat ik snel zou weten hoe ik goed om kon gaan met mijn geld. Sinds ik op mijzelf woon heb ik mijn financiële plaatje goed op orde en hoef ik niet langs mijn moeder omdat ik bijvoorbeeld niet uitkom met mijn inkomsten en uitgaven.

10. Begonnen met bloggen
Na lange verhalen te hebben geschreven en deze nooit afgemaakt, toch de stap gezet om een blog te beginnen. In het begin van mijn blog carrière had ik een gratis website gemaakt bij WordPress. Nadat mijn blog steeds succesvoller werd heb ik de stap gezet om deze te koppelen aan een domeinnaam en geld te investeren in mijn blog. Nu ik alweer ruim 3 jaar mijn blog heb, heb ik ook de stap gezet af en toe een video te delen via Youtube.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.