Christmas inpak ideeën | Blogmas 11

Kerstcadeau’s inpakken vind ik een van de leukste van de kerstsfeer. Wanneer alle cadeaus zich gaan verzamelen onder de boom en daar liggen tot het eindelijk tijd is om ze uit te gaan pakken. Ik begin meestal zo’n anderhalve maand van tevoren met cadeautjes kopen en deze in te pakken. Maar ideeën om jouw cadeaus in te pakken zijn waarschijnlijk nog steeds welkom!

Voor dit inpak idee heb je eigenlijk maar vier dingen nodig. Namelijk: Inpakpapier in een neutrale kleur naar keuze (hierboven is wit gebruikt), lint naar keuze, labels naar keuze en stukjes kerstboomtakken.

Eigenlijk is dit idee heel erg gemakkelijk, je pakt het cadeautje in met het inpakpapier en wikkelt hier hierna het lint eromheen, als je met de beide kanten van het touw aan de voorzijde bent uitgekomen maak je hier een knoopje in met het stukje kerstboomtak onder (dit zou je eventueel met wat lijm/plakband kunnen vastplakken voor versteviging). Hierna haal je het label door het touw heen en maak je met het touw een strik. Klaar!
Hierna nog zo’n gemakkelijk inpak idee voor als je candy canes in je inpak kunsten wilt verwerken. Je hebt hier een paar dingen voor nodig: natuurlijk candy canes, bruin inpakpapier (of een andere neutrale kleur), dik lint (hier is wit gebruikt) en een dunner lint dan de vorige. En een letter van de voornaam van degene van wie het cadeau is, dit is optioneel.

Om dit inpak idee werkelijkheid te laten worden begin je met het cadeau in te pakken. Hierna volg je de tweede stap die bij het vorige inpak idee ook was toegepast, namelijk het vastmaken van het lint. Je begint met het vastmaken van het dikke lint en hierna volg je met het dunnere lint. Je maak het lint nog niet helemaal vast, want je moet hiervoor eerst nog de candy cane vastbinden met dit dunnere lint. Optioneel: Als je dit hebt gedaan kun je met een klein stukje lint de eerste letter van de voornaam vastbinden aan het touw.
En het laatste idee alweer en ik denk ook wel de makkelijkste van de drie. Maar stiekem vind ik dit wel een van de leukste door het minimalistische. Je hebt hier een paar dingen voor nodig: een zwarte marker, labels, touw, inpakpapier in een neutrale kleur (hier is zwart gebruikt) en optioneel sterretjes van papier/hout.

Je begint met het inpakken van het cadeau met het inpakpapier naar keuze. Als je dit hebt gedaan zou ik beginnen met het maken van de ‘kerstboom’ op de labels. Dit doe je door met een marker een lijn te maken zoals op de foto hierboven. Dit hoeft absoluut niet precies te zijn, maar als je de vormen van een kerstboom hebt zit je al goed. Als je dat hebt gedaan ga je verder met het vastbinden van het lint om het cadeau heen. Maak na het maken van een knoopje het label vast door het label door het touw te halen en hierna een strik van het touw te maken. Optioneel: Als laatste kun je hier nog je sterren van papier of hout op plakken om je cadeautje wat extra’s te geven.

Alle ideeën hierboven komen van Pinterest en zijn dus ook geen eigen foto’s!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.