‘De Zomervakantie’ – Deel 3

Vandaag alweer het derde deel van De Zomervakantie. Het vorige deel kwam twee weken geleden online en is hier terug te lezen. Benieuwd naar wat er deze keer allemaal is gebeurd en hoe de vakantie begint? Lees dan verder!

De vorige keer werd duidelijk dat de vakantie niet naar Texel ging, maar naar Spanje. Hier wist alleen één iemand niks van af, Mike. Je kon lezen hoe het er aan toe ging op Schiphol en hoe iedereen zich uiteindelijk toch over het idee dat Mike niet mee ging zette. De vakantie kon dan nu gaan beginnen!

Deel 3:
Ik stap het vliegtuig in en beland naast Stefan, de reis bestaat vooral uit het lezen van folders van Spanje. Mijn oog valt op Luc, die steeds zijn mobiel checkt. Wat zou hij toch allemaal aan het doen zijn? Stefan en ik besluiten een programma te verzinnen voor de eerste dag, je moet toch wat doen als je in Spanje bent. Maar het idee dat Mike niet mee is gegaan, zit me nog steeds dwars. Mijn gedachten dwalen ook steeds af naar Mike, en Stefan gaat vrolijk door met het verzinnen van de planning voor de gehele vakantie. Het hoofddoel is natuurlijk genieten, genieten van de warmte en van het zwembad die bij het hotel zit.

De landing komt al sneller dan ik had verwacht, ik doe mijn riem om en maak me klaar voor de landing. Het klaarmaken bestaat vooral uit het opruimen van mijn spullen. Ik prop alles wat ik uit mijn rugzak heb gehaald er weer in en stop mijn rugzak onder de stoel voor mij. Het landen vind ik altijd het vervelendst van de hele vliegreis, dus ik sluit mijn ogen even om tot rust te komen. Tijdens de landing dwalen mijn gedachte weer af dus ik besluit uit het raampje te kijken als we gaan landen. De wielen raken de grond en als het vliegtuig stil staat ben ik blij dat de reis goed is gegaan. Freddie roept dat we naar het hotel gaan en ik volg netjes. Even kijk ik om me heen of iedereen er is en mijn oog valt op Luc. We houden een taxi aan en we kunnen naar het hotel vertrekken.

Bij het hotel aangekomen wordt gelijk het grootste bed geclaimd door Stefan. Het bed tegenover Stefan claimt Freddie. Ik zie dat Stefan en Freddie gelijk aan het uitpakken zijn, maar ik doe het lekker rustig aan. Luc begint weer over Mike en ik merk dat ik weg wil uit de kamer omdat ik anders mijn tranen niet meer kan tegenhouden. Waarom is hij niet mee? Ja, hij heeft niet veel geld, maar als vrienden schiet je elkaar toch voor? Ik zoek de andere kamer op en leg mijn tas op het bed. Ik loop rustig richting het zwembad en ik merk dat Luc achter me loopt.

Ik hoor alles wat er gezegd wordt, over Mike. Als ik even weg dwaal hoor ik in de verte ‘Selfie time!’ door Stefan geroepen worden. Ik kom uit mijn eigen wereldje en sta op. We maken een selfie. Stefan laat de foto zien maar ik kijk er niet echt naar. We nemen een duik in het water waarna we ons opfrissen.

Op onderstaande blogs kun je het verhaal vanuit de andere personages lezen:
Demi zal vanuit Stefan schrijven
Melanie zal vanuit Luc schrijven
Mijverhaal130 zal vanuit Freddie schrijven
Jordy zal vanuit Mike schrijven
En Marleen zal vanuit de verteller schrijven

Dit was het weer voor deze keer. Ik hoop dat jullie het verhaal leuk vinden en dat jullie deze serie met veel plezier zullen volgen. Op 22 juni zal om 06.00 deel vier verschijnen. Ook zal er die dag om 10.00 een extra blogpost volgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *