‘De Zomervakantie’ – Deel 4

Vandaag alweer het vierde deel van De Zomervakantie. Het vorige deel kwam twee weken geleden online en is hier terug te lezen. Benieuwd naar wat er deze keer allemaal is gebeurd en hoe de vakantie begint? Lees dan verder!

De vorige keer ging de groep op vakantie, maar zonder Mike. Ze kwamen aan in Spanje en gingen, zodra het kon naar het hotel. Het grootste bed werd natuurlijk geclaimd door Stefan en daar tegenover werd het bed geclaimd door Freddie. Ook werd er een selfie gemaakt als aandenken aan deze vakantie naar Spanje.

Deel 4:
Eenmaal weer terug op de hotelkamer vraagt Luc of ik mee ga naar het zwembad. Ik kleed mij om als Luc ook zegt dat het raar is om met dit warme weer in onze warme kleding te staan. Na een korte tijd op de hotelkamer lopen we samen naar het zwembad. Ik trek mijn slippers uit en ga op de rand van het zwembad zitten om af te koelen. Ik vertel over de situatie, dat Mike niet mee is en dat ik ergens het gevoel heb dat de andere twee het niet erg vind dat Mike niet mee is. Maar dit kan natuurlijk niet waar zijn, we zijn zo’n hechte vriendengroep!

Ik ben zo diep in mijn verhaal dat ik helemaal geen voetstappen hoor. Iemand roept mijn naam waarvan ik schrik. Ik draai me met een ruk om en zie Freddie staan ‘Je liet me schikken’ zeg ik een beetje geïrriteerd. Freddie gaat weer door over dat ik op jongens zou vallen, al is het waar, dan is het toch echt mijn eigen keuze. ‘Niet grappig!’ Zeg ik nog geïrriteerder dan eerst. ‘Er zijn serieuze angsten hier…’. Ze hebben het weer over Mike, maar dat kan ik nu even niet hebben, dus kijk ik naar het zwembad water. ‘Wil je over hem ophouden?’ vraag ik zonder me ook maar iets te bewegen.

Stefan zegt dat Mike liever wilde thuisblijven, dat hij de reis naar Texel ook heeft gecanceld. Ik draai me weer om en kijk verbaas naar Stefan. Dit zou Mike toch nooit doen? Of ken ik hem niet zo goed als dat ik dacht. En waarom heeft Stefan dit niet eerlijk gezegd? Hij weet dat we al vanaf Schiphol enorm bezorgd zijn om Mike. “Dat geloof ik ergens wel,” hoor ik Freddie zeggen “hij had immers ook niet veel geld.” Freddie en Stefan duiken beide het water in en ik kijk ze verbaasd na. Daarna kijk ik Luc aan, dit kan toch niet waar zijn?

In de avond gaan we wat eten in het restaurant van het hotel. Stefan had zich al goed voorbereid want hij bleek al op zijn naam te hebben gereserveerd. We worden door de ober begeleid naar onze tafel en bestellen een biertje. Met het biertje proosten we op een fijne avond.

Op onderstaande blogs kun je het verhaal vanuit de andere personages lezen:

Demi zal vanuit Stefan schrijven
Melanie zal vanuit Luc schrijven
Mijverhaal130 zal vanuit Freddie schrijven
Jordy zal vanuit Mike schrijven
En Marleen zal vanuit de verteller schrijven

Dit was het weer voor deze keer. Ik hoop dat jullie het verhaal leuk vinden en dat jullie deze serie met veel plezier zullen volgen. Op 6 juli zal om 06.00 deel vijf verschijnen.

Ook zal er vanmiddag om 10.00 een extra blogpost volgen!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *