‘De Zomervakantie’ – Deel 5 & 6

Vandaag alweer het vijfde én zesde deel van De Zomervakantie. Het vorige deel is hier terug te lezen. Benieuwd naar wat er deze keer allemaal is gebeurd en hoe de vakantie verloopt? Lees dan verder!

De vorige keer las je hoe Dimitri en Luc een gesprek hadden bij het zwembad. De eerste dag verliep goed, maar toch bleef Mike het onderwerp. In de avond proostten ze met een biertje op een fijne avond.

Deel 5:
We zitten net te eten als de mobiel van Luc af gaat, hij neemt op en ik zie hem verschrikt kijken. ‘Rustig maar Mike’ hoor ik Luc zeggen. Ik probeer mee te luisteren maar Luc wuift mij weg. ‘Nee wij gaan naar huis’ zegt Luc. Hij kijkt ons aan en zonder er over na te denken knik ik gelijk. Luc hangt op en het blijft een tijdje stil, iedereen heeft ingestemd om naar huis te gaan. Ik kan haast niet wachten om Mike weer te zien maar dan hoor ik Stefan zeggen dat hij even een luchtje moet scheppen.

De volgende dag staan we met onze ingepakte koffers op de luchthaven in Spanje. We hebben gelukkig nog een last-minute ticket weten te scoren voor de vlucht van vandaag. Over enkele minuten kunnen we al boarden en dan stappen we in het vliegtuig op weg naar Schiphol. Luc en ik zijn erg opgewekt omdat we Mike straks weer gaan zien, Freddie is druk bezig met zijn telefoon en Stefan staart maar een beetje naar buiten. Onze vlucht wordt omgeroepen en we lopen richting de gate. Dag Spanje, Hallo Nederland.

Deel 6:
We zijn net geland en de vlucht was erg gezellig met de jongens. We hebben erg veel foto’s gemaakt maar ik was niet helemaal in de stemming voor alle foto’s. We lopen het vliegtuig en de gate uit, we zien Mike staan maar hij lijkt niet erg blij te zijn dat we weer in Nederland zijn aangekomen. Ik, daar in tegen, ben wel erg blij om hem te zien en ik loop met de andere naar Mike toe. Freddie loopt naar Mike toe en slaat een arm om hem heen, deze slaat Mike alleen direct van zich af. Ook begint hij te schreeuwen ‘Houd je poten thuis!’ hoor ik hem zeggen. Ik schrik hier wel even van en ook zie ik Freddie terug deinzen.
We proberen Mike nog rustig te krijgen maar dat is onbegonnen werk, hij steekt zijn middelvinger op naar Stefan en roept dat hij ons nooit meer hoeft te zien. Hij rent weg maar ik schreeuw naar hem ‘Wacht nou Mike!’ En ook Luc probeert hem tegen te houden, maar het is al te laat en hij verdwijnt uit het zicht.

Ik voel mijn tranen opkomen en kan ze niet bedwingen. Ik zak op de grond en zeg huilend ‘Dit is allemaal onze schuld’. Ik wordt gesust door Luc en hoor de andere zeggen dat we hier niks aan hadden kunnen doen. Dat het zijn eigen keuze was om de reis naar Texel te cancelen. ‘Maar… we hadden hem toch op zijn minst kunnen inlichten over Spanje!’ Probeer ik er uit te krijgen terwijl mijn tranen nog steeds aan het opkomen zijn. Freddie graait even in zijn tas en ik zie dat er een biertje uitkomt. Precies wat ik op dat moment nodig had… Maar ik neem het biertje aarzelend aan. We lopen naar een andere plek toe en gaan daar even zitten, om even bij te komen wat er zojuist is gebeurd. En ik denk na hoe ik deze vriendschap met Mike ooit nog goed kan krijgen.

Op onderstaande blogs kun je het verhaal vanuit de andere personages lezen:

Demi zal vanuit Stefan schrijven
Melanie zal vanuit Luc schrijven
Mijverhaal130 zal vanuit Freddie schrijven
Jordy zal vanuit Mike schrijven
En Marleen zal vanuit de verteller schrijven

Dit was het weer voor deze keer. Ik hoop dat jullie het verhaal leuk vinden en dat jullie deze serie met veel plezier zullen volgen. Op 3 augustus zal om 06.00 het aller laatste deel verschijnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *