Handlettering Kaarten | DIY

Handlettering, op dit moment helemaal hip en het zelf kaarten maken speelt ook een grote rol in het handletteren. En ook ik ben verslaafd aan het maken van mijn eigen kaarten en het spelen met verschillende ‘lettertypes’. Het kopen van verschillende materialen is duur, maar ik vind het helemaal waard. Er zijn zelfs verschillende boeken uitgebracht om Handlettering onder de knie te krijgen, klik hier om naar het boek van Karin Luttenberg te gaan.

Nodig:
▲ Liniaal
▲ Potlood 4B
▲ Gum
▲ Kaarten naar keuze
▲ Ecoline Brush Pen (602, 201, 422)
▲ Fineliners
▲ Plastic
▲ Plantenspuit

Om te beginnen knip je uit een stukje plastic een figuur naar keuze, ik heb voor een hart gekozen. Dan kleur je op het stukje plastic met twee kleuren naar keuze, ik heb voor een donkerrode (nr. 244) en een gele (nr 201) Ecoline Brush Pen gekozen. De pennen zijn onder andere hier te koop.

Als je tevreden bent met de plekken van de kleuren spuit je er voorzichtig met een plantenspuit water op. Doe hier vooral niet te veel water op! Anders krijg je een heel waterig resultaat en dit wordt niet mooi. Leg voorzichtig het plastic hart op de kaart en wrijf zachtjes over het plastic heen zodat al het water zich verspreid onder het plastic. Tevreden? Haal dan rustig het pastic hart weg en dep met een tissue het overige water weg.

Als je tevreden bent over het hart dat je hebt gemaakt kies je een tekst naar keuze. Laat wel eerst het hart heel goed drogen voordat je met het maken van de tekst begint! Ik heb voor bovenstaande tekst gekozen die ik tegenkwam op Pinterest. Ik heb eerst gekeken waar ik de tekst wilde op het hart en daar heb ik rechte lijnen getrokken met een liniaal. Hierna ben ik begonnen met het namaken van de tekst op de kaart. Maak je een fout? Geen probleem, je kunt heel gemakkelijk gummen over het gemaakte hart.

Eenmaal tevreden de gemaakte tekst? Schrijf dan de tekst over met fineliners naar keuze. Ik heb voor een dikkere fineliner gekozen en een dunnere voor de tekst ‘yes, you’. Hierna gum je de potlood tekst en lijnen weg en heb je een unieke zelfgemaakte kaart. Je kunt deze stappen herhalen met elke vorm je maar wilt, op onderstaande afbeelding heb ik nog drie kaarten gemaakt met een hart en een kaart met een rondje.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.