Fotoboek Albelli | Blogmas 6

Afgelopen Augustus ben ik op reis geweest in Amerika en Canada samen met een groep jongeren van over de hele wereld. Zo waren er heel veel jongeren uit Australië, drie (waaronder ikzelf) uit Nederland, een paar uit Nieuw-Zeeland, één uit Italië en één iemand uit Zuid-Afrika. Omdat ik deze reis zo’n bijzondere ervaring vond wilde ik dit graag vastleggen in een fotoboek, want in twee weken rondreizen in Amerika en Canada heb je wel genoeg foto’s gemaakt om een heel fotoboek op te vullen. Zo gezegd, zo gedaan en afgelopen week is mijn fotoboek die ik had gemaakt bij Albelli binnen gekomen. Benieuwd wat ik van Albelli vind en de kwaliteit van het fotoboek? Lees dan verder!

Zelf koos ik ervoor om een fotoboek te maken in A4 formaat, omdat ik zo toch de foto’s het best tot zijn recht vond komen. Een kleiner formaat had misschien achteraf ook wel gekund maar ik heb tot nu toe nog geen enkel moment spijt gehad van dit formaat, gelukkig maar. Ook koos ik ervoor om een paar extra opties aan te vinken, zoals een paar extra pagina’s, waar je wel meer voor moest betalen. Maar ik had zoveel foto’s dat die niet op alle standaard pagina’s paste die ik al kreeg toen ik het fotoboek ging maken. Ook koos ik ervoor om de pagina’s zo om te laten slaan dat je de volledige pagina’s altijd zou zien. Vaak open je namelijk een boek en dan zie je toch een deel van de tekst/foto’s die bij de ‘naad’ van het fotoboek zitten.

Het maken van het fotoboek ging via het online programma van Albelli waar je alle foto’s in kon aanklikken via bijvoorbeeld een bepaald album die op je computer/laptop staat. Ook kun je kiezen voor diverse standaard indelingen voor de pagina’s, maar ook kun je ervoor kiezen om met een blanco pagina te starten en zelf een indeling te maken, door te spelen met diverse fotovlakken en tekstvlakken. Ik heb voor de standaard indelingen gekozen omdat ik deze indelingen al mooi genoeg vond. Op elke pagina heb ik ook gezet op welke dag de foto’s waren gemaakt en de plaats waar ik die dag was geweest. Ook heb ik af en toe een kleine tekst toegevoegd om duidelijk te maken waarover de bepaalde pagina ging. Zo heb ik hierboven ‘The Niagara Falls’ gezet omdat ik die dag de Niagara Falls bezocht.

Al met al heb ik voor mijn fotoboek €34,66 betaald waar al een korting in zat verrekend. Omdat op het moment dat ik het fotoboek besteld het ook Black Friday was. Officieel gezien zou het fotoboek mij zonder een kortingscode €42,25 hebben gekost. Een flink bedrag, maar ik vind het het wel waard omdat dit toch een vakantie was die ik nooit meer wil vergeten. Ook heb ik daardoor op de achterzijde twee foto’s geplaatst die ik heel mooi vond, zo is de linker foto hierboven genomen in Washington en die foto ernaast ook, maar dit was met twee meiden waarmee ik die dag op stap was. Erboven heb ik ‘Life Time Experience’ geschreven, omdat ik dit ook een ervaring vind voor het leven omdat ik deze reis toch heb gemaakt met allemaal onbekenden voor mij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.