15 reisdilemma’s | TAG

Reizen vind ik een van de leukste dingen om te ondernemen, door het reizen ontdek je plekken waar je misschien nog nooit bent geweest. Chantal van Reisdoc bedacht deze tag vol met keuzes over het reizen, ook is haar blog zeker een aanrader om te bezoeken. Bij deze tag beantwoord ik wat ik wel doe en wat ik juist niet doe op het gebied van reizen.

Zonvakantie / Wintersport
Wintersport is iets wat ik vroeger heel vaak deed tot het moment dat ik op de allereerste dag dat we gingen skiën mijn been brak, sinds dien ben ik afgeknapt op de wintersport. Ook ben ik meer een zomer persoon dan een winter persoon, nog een reden waardoor ik zonvakantie boven wintersport kies.

Weg met de auto / Weg met het vliegtuig
Ik vind het heerlijk om met de auto weg te gaan en een roadtrip te maken. Maar toch gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar het vliegtuig als vervoersmiddel. Met het vliegtuig kom je namelijk snel en gemakkelijk in een land waar je niet snel naar toe zou gaan met de auto. Ook zeggen ze niet voor niets dat het vliegtuig het veiligste vervoersmiddel is toch?

Vakantie aan de kust / Vakantie in het buitenland
Deze vraag is alles behalve lastig voor mij, iedereen die mij kent en deze vraag over mij zou moeten beantwoorden zou mijn antwoord ook al weten. Dit is namelijk vakantie in het buitenland, ik ben echt een reisfanaat en ga veel liever naar een land of stad waar ik nooit eerder ben geweest dan dat ik een vakantie houd aan de kust. Ook ben ik geen enorme strand fanaat.

Wenen, Oostenrijk

Europees eten / Aziatisch eten
Dit vind ik daar in tegen een heel lastig antwoord, ik vind Europees eten namelijk echt heerlijk, denk hierbij aan de simpele gerechten zoals pizza en pasta. Maar als ik aan Aziatisch eten denk behoort sushi daar bij en daar ben ik zeker verslaafd aan, ik eet het alleen niet enorm vaak. Maar als ik dan toch een keuze moet maken ga ik denk ik toch voor Europees eten omdat ik daar meer gerechten kan benoemen die ik echt lekker vind in tegenstelling tot Aziatisch eten.

Weg met vriendinnen / Weg met partner
Mag allebei ook? Met mijn beste vriendin ga ik elk jaar sowieso een keer op vakantie, of dit nou een weekje is of een paar dagen. Hier hebben we sinds vorig jaar een soort traditie van gemaakt, zo zijn we vorig jaar naar Antwerpen geweest en dit jaar naar Wenen. Met mijn vriend ben ik dit jaar naar Marbella geweest en ook daar heb ik enorm van genoten dus een keuze maken tussen deze twee is lastig. Toch ga ik dan voor weggaan met vriendinnen omdat ik daar nu een traditie van heb gemaakt.

Roadtrip / Op een plek blijven
Dit vind ik een lastige vraag, ik zou namelijk heel graag een keer een roadtrip willen maken in de omgeving van België en misschien het begin van Frankrijk. Maar ook vind ik het heerlijk om me te settelen op een plek en daar de rest van mijn vakantie door te brengen. Zo heb ik meer rust en met een roadtrip denk ik dat ik de rust niet heel erg heb waardoor ik niet optimaal kan genieten van mijn vakantie.

Actieve vakantie / Luier vakantie
Een luier vakantie is zo veel meer aan mij besteed, ik ben namelijk geen enorm sportief/actief persoon. Ik vind het heerlijk om gewoon hele dagen aan het zwembad/strand te liggen en daar een boek te lezen. Maar toch vind ik het dan wel leuk om bijvoorbeeld van een week weggaan een dag naar bijvoorbeeld de stad te gaan om daar lekker winkels af te struinen en de omgeving te bekijken.

Marbella, Spanje

Azië / Afrika
Pfoeh, lastige keuze. Beide continenten vind ik echt prachtig. Zo heeft Afrika veel landen te bieden waar ik graag nog een keer heen zou willen en ook heb ik in dat continent al twee landen mogen bezoeken namelijk Egypte en Kaapverdië. In Azië heb ik al meer landen mogen bezoeken maar toch trekt dat continent mij meer door de cultuur en graag zou ik een keer China en de Malediven willen bezoeken.

Barcelona / Rome
Dit is geen lastige keuze, ook al ben ik in beide steden nog nooit geweest. Barcelona staat namelijk al een hele tijd op mijn bucket list en ik wil heel graag deze stad een keer bezoeken. Ik heb namelijk al vele foto’s voorbij zien komen van Barcelona en ik vind de stad (op de foto’s) echt prachtig, ook hoor ik hier hele goede en positieve verhalen over.

Hotel / Camping
Persoonlijk ben ik geen enorme fan van de camping, ik heb (wat ik me kan herinneren) twee keer op de camping gestaan waarvan een met school en een met mijn moeder. Dit vond ik beide niet geweldig, ik houd, om het gewoon maar te zeggen, van mijn luxe. Een schone douche, die ik niet hoef te delen, om de hoek en een toilet die elke dag schoon is en waar geen vreemde mensen gebruik van maken. Ook lig ik liever in een ‘normale’ kamer dan in een caravan of tent.

Citytrip / Natuurvakantie
Ook dit is geen lastige keuze, ik ben geen persoon om een natuurvakantie mee te houden. Veel liever plan ik een trip naar een stad, zoals ik heb gedaan met mijn trip naar Wenen met mijn beste vriendin. Ook vind ik het heerlijk om nieuwe steden te ontdekken en om te kijken wat die steden in zich hebben en of ik er nog een keer naar toe zou gaan.

Antwerpen, België

Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren
Dit vind ik daar in tegen wel een lastige keuze. Ik zou enorm graag een wereldreis willen maken om zo allerlei landen te kunnen afvinken waar ik nog naar toe zou willen gaan. Maar ook vind ik het heerlijk om ‘kleinere’ vakanties te plannen om de wereld in meerdere keren te zien. Ook is dat de manier hoe ik tot nu toe de wereld heb ontdekt en eigenlijk vind ik deze manier van reizen heerlijk. Na dit te hebben geschreven ben ik er ook uit dat ik de wereld liever wil ontdekken in meerdere keren dan via een wereldreis.

Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien
Moet ik hier echt een keuze in maken? Reizen behoort echt toe tot een van de dingen wat ik het liefste doe, zo zou ik hier ook enorm graag mijn beroep van willen maken. Maar vrienden behoren ook echt toe tot een van de belangrijkste dingen wat mijn leven compleet maakt. Zonder mijn vrienden ben ik nergens en zou ik me veel te eenzaam voelen. Toch zou ik, als ik echt een van deze twee dingen zou moéten kiezen, gaan voor nooit meer reizen omdat mijn vrienden te belangrijk voor me zijn.

Backpacken / Cruisen
Beide lijken me heel erg vet om een keer te doen. Cruisen heb ik al af mogen strepen en dit vond ik echt een heerlijke manier van reizen. Ik houd heel erg van de manier dat je op een boot zit, waar je alles kan doen wat je wilt, waar je kunt genieten van de zeelucht en de dieren die je tegen komt die in de zee leven. Ook heb ik hier hele unieke dingen meegemaakt en heb ik dingen leren eten die ik anders nooit zou proberen. Backpacken lijkt me ook heel erg leuk om te doen en ook een unieke ervaring, maar of ik dit ‘durf’ is een andere vraag, daarom zou ik nu gaan voor cruisen. Wie weet denk ik hier over een paar jaar wel anders over.

Alles regelen / Op de bonnefooi
Beide vind ik heerlijk om te doen. Ik houd enorm veel van plannen en alles van tevoren uitstippelen en regelen zodat ik weet waar ik aan toe ben als ik op vakantie. Maar ook vind ik het heerlijk om vakantie uit handen te geven zoals ik heb gedaan met mijn trip naar Wenen. Die heeft srprs.me voor mij geregeld en in de herfstvakantie ga ik nog een keer een trip maken wat ik uit handen heb gegeven aan srprs.me. Als ik een keuze moet maken, wat bijna onmogelijk is, dan ga ik denk ik voor het maken van een trip die ik zelf heb geregeld.

 

Uitgelichte afbeelding is gemaakt in Berlijn, Duitsland.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.