15 reisdilemma’s: wat kies ik als het écht moet?

De titel zegt het al, welk reisdilemma kies ik als het écht moet? Ga ik voor een hotel of toch voor een camping. Kies ik Barcelona boven Rome en ga ik liever op vakantie met de auto of met het vliegtuig. Drie van de vijftien dilemma’s die voorbij komen over reizen. Deze TAG zag ik voorbij komen bij Reisdoc.nl, als je op de link klikt kun je ook meteen haar antwoorden lezen op deze dilemma’s. Laten we snel beginnen!

1. Zonvakantie / Wintersport
Wintersport is niet meer aan mij besteed, nadat ik tijdens een trip in Oostenrijk mijn been brak. Ik had een dubbele breuk in mijn linker scheenbeen. Hierna heb ik helaas een ‘trauma’ opgelopen voor skiën, dus dit durf ik gewoon niet meer. Ook ben ik veel meer van de warmte dan van de kou, dus een zonvakantie is veel meer aan mij besteed dan een wintersport vakantie.

2. Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland
Allebei de vakanties vind ik heel erg leuk om naar toe te gaan, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar de kust. Ook omdat je hier hele mooie strandwandelingen kunt maken en langs de kust kunt wandelen tijdens de zonsondergang of gewoon overdag.

3. Europees eten / Aziatisch eten
Dan ga ik toch wel voor Europees eten, ik heb namelijk een zwak voor Italiaans eten. Wel zou ik de sushi niet willen missen, maar als ik dan een keuze moet maken kies ik Europees eten wel boven Aziatisch eten. En ik zou de stamppotten niet kunnen missen in de winter, vooral de boerenkool en de zuurkool, hmm.

4. Weg met vriendinnen / Weg met partner
Dit vond ik een hele lastige vraag. Puur omdat ik op vakantie gaan met vriendinnen wel even leuk vind als met mijn partner. Maar als ik dan toch een keuze moet maken ga ik voor een vakantie met mijn vriend. Puur omdat ik weet dat ik en mijn vriend op een lijn liggen kwa vakanties. We houden namelijk allebei niet enorm veel van wandelen en verkiezen daarom een luier vakantie boven een actieve vakantie.

5. Actieve vakantie / Luiervakantie
Ik ben van mezelf een enorm lui persoon, daarom lig ik veel liever een hele week op het strand dan dat ik een week de hort op ga en allerlei bergen beklim of de steden door ga. Wel vind ik het heel erg leuk om strandwandelingen te maken of langs de kust te slenteren. Je zult me ook wel snel een stad in zien schieten omdat ik een zwak heb voor shoppen, dus de beweging tijdens het lopen vind ik dan wel weer leuk. Maar ik zou nooit uit mezelf een berg beklimmen.

6. Azië / Afrika
In beide continenten ben ik al wel eens geweest. Maar toch vond ik Azië leuker dan Afrika. In Azië heb ik Indonesië, Maleisië en Thailand bezocht. In Afrika heb ik Cape Verde, Egypte en Dubai bezocht, toch vond ik Azië een stuk indrukwekkender dan Afrika.

7. Barcelona / Rome
In Barcelona ben ik afgelopen jaar geweest, in Rome helaas nog nooit. Dus daarom zou ik nu Barcelona boven Rome kiezen. Maar dit kan natuurlijk altijd nog veranderen als ik in Rome ben geweest. Wel staat Rome namelijk nog hoog bovenaan mijn lijstje met steden die ik graag wil bezoeken.

8. Hotel / Camping
Vanaf dat ik kind ben ga ik al naar hotels als ik op vakantie ga, campings zijn echt niet aan mij besteed. Ik ga echt alleen maar op een camping sta als ik naar festivals ga, want als ik dan een huisje of meer luxe wil betaal ik super veel geld. Maar verder kies ik toch wel een hotel boven een camping. In een hotel heb je namelijk heerlijk eten, een luxe kamer en een heerlijk zacht bed.

9. Citytrip / Natuurvakantie
Natuur is helemaal niets voor mij eigenlijk, ik trek er niet op uit om een natuurwandeling te maken. Het enige natuur gerelateerde dat ik tijdens mijn vakantie doe is strandwandelingen maken. Een citytrip past daardoor een stuk beter in mijn reisschema. Dan kan ik shoppen en tegelijkertijd de stad beter leren kennen. Een win-win situatie als je het mij vraagt.

10. Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren
Een wereldreis lijkt me ook heel erg leuk, alleen heb je dan gelijk al alle landen gehad die je graag wilt bezoeken. Daarom lijkt het me een stuk leuker om de wereld te zien in meerdere keren, zodat elke trip toch echt een vakantie is en je in de diverse steden/landen langer de tijd hebt om door te brengen.

11. Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien
Dan kies ik voor nooit meer reizen. Ik kan me namelijk geen leven voorstellen waarin ik mijn vrienden nooit meer mag zien, dat zou wel een erg ongelukkig leven zijn. Maar een leven zonder reizen zou ik ook wel heel erg vinden eigenlijk, maar ik moet helaas toch kiezen, want daar draait deze hele tag om.

12. Weg met de auto / Weg met het vliegtuig
Op vakantie gaan met het vliegtuig is toch wel het gene dat ik het liefste doe, dan kun je namelijk overal naartoe waar je heen zou willen. Met de auto heb je toch een bepaalde beperking omdat je niet zomaar met de auto naar bijvoorbeeld Amerika kan. En de mooiste landen bevinden zich toch wel op de plekken waarbij je een vliegtuig nodig hebt.

13. Backpacken / Cruisen
Backpacken heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, maar eigenlijk lijkt mij dit ook helemaal niets voor mij. Ik houd enorm veel van luxe en rust en zou me dan ook niet kunnen voorstellen om met mijn rugzak een bepaald land door te reizen. Ik ga dan veel liever op reis met een cruise, dan ga je ook allerlei landen/steden langs maar houdt je je spullen op één bepaalde plek.

14. Alles regelen / Op de bonnefooi
Graag plan ik alles al maanden van tevoren zodat ik nooit voor onverwachtste wendingen kom te staan. Mijn laatste vakanties heb ik dus ook al ruim van tevoren gepland en geregeld. Ik denk zelfs graag al bepaalde activiteiten van tevoren uit zodat de dagen een beetje opgevuld zijn en ik niet op de dag zelf dingen moet verzinnen.

15. Roadtrip / Op een plek blijven
Zoals ik al vertelde bij vraag 13, houdt ik enorm veel van luxe en rust en blijf ik graag op een plek. Daarom zou een roadtrip niets voor mij zijn, of ik moet mijn roadtrip zo plannen dat ik een aantal dagen op een bepaalde plek kan houden. Dan zou ik een roadtrip misschien nog wel plannen, maar voor nu ga ik toch voor ‘op een plek blijven’.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.