The ultimate travel | TAG

De ultieme reis tag, een tag waarbij vragen worden gesteld over het verleden, het heden en de toekomst op het gebied van reizen. Zo word er gevraagd welke landen ik heb bezocht (verleden), hoe mijn ideale vakantie eruit ziet (heden) en waar ik nooit op vakantie zou willen gaan (toekomst). Deze tag zag ik voorbij komen bij mamaliefde.nl en vond ik zo leuk dat ik deze heb overgenomen op mijn eigen blog. Veel plezier met lezen!

VERLEDEN

Welke landen heb je bezocht?
Dit zijn er best wat, 26 om precies te zijn. Oostenrijk, België, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Lichtenstein, Luxemburg, Monaco, Portugal, Spanje, Zwitserland, Turkije, Wales, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Dubai, Canada, Amerika, Australië, Kaapverdië en Egypte.

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?
Spanje, ik ben hier nu al een aantal keren geweest en ik vind het land en de Spaanse taal gewoon heel erg mooi. In Spanje heb ik Barcelona, Marbella en rondom Ronda bezocht. Ook wil ik nog heel erg graag Valencia bezoeken.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?
De bovenste foto die bovenaan dit artikel staat, heb ik gemaakt in Chicago in de zomervakantie van 2017, dit vind ik ook een van de mooiste plekken die ik ooit heb bezocht.

Wat is je favoriete city trip bestemming?
Kopenhagen, hier is namelijk altijd wel weer wat nieuws te zien. En ook moet ik eerlijk zijn dat ik in Europa nog niet heel erg veel steden heb bezocht waar je goed naar toe kan gaan op city trip. Maar Kopenhagen staat nu wel bovenaan mijn lijstje waar ik ook nog een keer heen wil gaan op city trip.

Noem je mooiste reismoment?
Van alle reizen heb ik geen mooiste moment, van al mijn reizen maak ik namelijk een mooi moment. Ook heeft elke reis zijn speciale momenten die de reis uniek maakt, ik kan op deze vraag dus geen mooiste moment benoemen.

Wat is je minst leuke reiservaring?
Dan denk ik dat ik moet gaan voor de vertraging die ik heb opgelopen tijdens mijn terugvlucht van Amerika naar Nederland in de zomervakantie van vorig jaar. Ik heb namelijk zo’n drie uur lange vertraging opgelopen terwijl ik al in het vliegtuig zat en naar Nederland wilde gaan.

Waar heb je het lekkerste gegeten?
Dan ga ik denk ik voor mijn reis in Australië van 2008, hier maakte ik namelijk een cruise waarbij ik voor het eerst kreeft, krab en garnalen heb gegeten. Als klein meisje van +- 10 jaar zat ik hier die drie dingen te eten en ik vond het heerlijk. Na deze cruise ben ik ook groot liefhebber geworden van garnalen.

Laat je leukste vakantiefoto zien?

In Toronto tijdens mijn rondreis door Amerika en Canada in de zomervakantie van 2018. Ik benoem deze foto tot mijn leukste vakantiefoto omdat de groep waarmee ik deze reis
 maakte enorm gezellig was.


HEDEN

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?
Planner, ik houd er namelijk niet van om alles op het laatste moment pas te regelen. Maar dit is wel met bijna alles, ik plan namelijk graag mijn vakanties ver van tevoren, wanneer ik afspreek met mijn vriend. En als dit dan op het laatste moment geregeld moet worden raak ik een soort van in paniek, omdat ik dan zelf mijn hele planning overhoop moet gooien.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?
Zonvakantie, ik beantwoorde deze vraag ook al tijdens de ’15 reisdilemma’s: wat kies ik als het écht moet’. Daar antwoordde ik hiermee: ‘Wintersport is niet meer aan mij besteed, nadat ik tijdens een trip in Oostenrijk mijn been brak. Ik had een dubbele breuk in mijn linker scheenbeen. Hierna heb ik helaas een ‘trauma’ opgelopen voor skiën, dus dit durf ik gewoon niet meer. Ook ben ik veel meer van de warmte dan van de kou, dus een zonvakantie is veel meer aan mij besteed dan een wintersport vakantie.’

Ga je liever terug naar eerder bezochte bestemmingen of zoek je nieuwe locaties op?
Beide vind ik eigenlijk wel leuk om te doen, sommige bestemmingen zijn het namelijk waard om naar terug te gaan. Ook vind ik het wel leuk om nieuwe locaties op te zoeken omdat ik nog heel erg veel locaties wil bezoeken, in Europa maar ook in de rest van de wereld.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en / of luxepaard?
Ik denk dat ik een combinatie ben van een ontdekker en een luxepaard. Ik vind het namelijk heel erg leuk om nieuwe dingen te ontdekker waarbij de ontdekker in mij naar boven komt. Maar ook houd ik enorm veel van luxe, zo wil ik namelijk alleen maar in een hotel wil overnachten. Een camping zou ik namelijk nooit uit mezelf kiezen.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Deze bevind zich in de zomer omdat ik niet van de koud houd, ik vertrek in de ochtend al naar het vliegveld om in het vliegtuig te stappen zodat ik in de middag op mijn bestemming aankom en mijn eerste dag vakantie nuttig kan doorbrengen. Tijdens deze vakantie ontspan ik optimaal en ga ik soms het hotel uit om een wandeling te maken, dit kan in de stad zijn of op het strand voor een strandwandeling.

Wat is je favoriete bestemming om te ontspannen?
Als het maar een hotel is waar een zwembad is en het dicht aan het strand ligt wat op loopafstand is. Zodat ik op elk gewenst moment naar het strand kan lopen of met een taxi/bus naar de stad kan om een wandeling te maken.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?
Met het vliegtuig, dit omdat ik dan naar een verre bestemming kan reizen, ook ben je met het vliegtuig toch wel het snelste op de plek waar je je vakantie wilt doorbrengen.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Tijdens mijn vakantie ga ik liever naar een dierentuin omdat je hier rustig en zonder tijdsdruk kan wandelen omdat je toch op vakantie bent. In mijn vrije tijd zou ik toch sneller voor een attractiepark kiezen omdat mijn vrienden niet zo’n grote fan zijn van dierentuinen.

Wat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?
1. Mijn Iphone en de lader, om foto’s van alles te kunnen maken en deze is natuurlijk ook ideaal om te gebruiken als routebeschrijving.
2. Mijn portemonnee met evt. paspoort, je kan geen land bezoeken zonder geldig identiteitsbewijs en om souvenirs te kunnen aanschaffen heb je ook een pinpas nodig.
3. En als laatste zou ik mini flacons van producten meenemen zoals shampoo, bodylotion enzovoort. Omdat mini flacons niet zoveel ruimte innemen als grote flacons.

Wat is je favoriete beauty reisproduct?
Mascara en wenkbrauw poeder, maar dat zijn mijn favoriete beauty producten. Puur omdat ik met deze twee producten al snel tevreden ben op vakantie. Op vakantie kies ik namelijk niet snel voor een complete make-up look omdat je toch veel zweet in de zomer en ook gaat zwemmen. Dan vind ik veel make-up dragen nutteloos, ook wordt je zonder gezichtsmake-up veel mooier en egaler bruin.

Wat is je no fail outfit voor onderweg?
Een comfortabele broek, sneakers en een shirtje. Vaak neem ik ook een trui of vest mee voor als het koud is. Bijvoorbeeld in het vliegtuig, daar staat vaak de airco zo hoog, dat als je geen vest of trui bij je hebt, je vergaat van de kou. Ik in ieder geval wel, hahah.

Zou je je paspoortnummer zo kunnen opnoemen, zonder te spieken?
Nee, ik geloof dat er ergens iets met 22 in zit. Maar voor de rest heb ik echt geen enkel idee.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Oh, dat vind ik een erg lastige vraag. Hier heb ik nog nooit eerder over nagedacht namelijk. In eerste instantie zou ik zeggen, mijn Iphone, maar deze raakt natuurlijk na een poosje leeg en dan heb je hier niets meer aan. Maar ik denk dat als ik met een persoon op een onbewoond eiland zit dat je je rust op een gegeven moment ook wel mist.

Met wie ga je meestal op reis?
Vroeger toen ik nog thuis woonde was dit altijd met mijn ouders, hier ben ik ook naar diverse bestemmingen gereisd. In 2014 overleed mijn vader en toen ben ik nog één keer met mijn moeder op vakantie geweest naar Gran Canaria. Ook ben ik twee keer op vakantie geweest met mijn beste vriendin. En verder ben ik ongeveer vier keer op vakantie geweest met mijn vriend. Het verschilt dus wel met wie ik vaak op reis ga zoals je hoort.

Welke stad zou je aan vrienden aanbevelen om te bezoeken? En waarom?
Kopenhagen, ik ben hier in oktober 2017 geweest voor vijf dagen en het liefst was ik daar nog een week langer gebleven. Ik vind het echt een prachtige stad met enorm veel mooie gebouwen en natuur. Zoals ik eerder vertelde ben ik hier in oktober geweest, het was toen ook heel erg koud. Ik zou hier graag nog een keer heen willen gaan maar dan in de lente/zomer periode, zodat je de stad ook een keer van een zonniger oogpunt kunt bekijken.

Wat is je favoriete reisquote?
Zo één, twee, drie wist ik erg geen omdat ik me niet zo erg bezig houd met quotes, maar ik heb even het internet afgezocht en ik kwam bij deze uit:
“Better to see something once than hear about it a thousand times”
Deze vond ik mooi omdat ik deze ook wel waar vind, je hoort namelijk vaak van mensen hoe mooi een bepaalde stad of plek is, maar als je er nooit bent geweest zul je nooit precies weten hoe deze stad/plek eruit ziet. Daarom zie ik liever één keer een stad/plek dan dat ik er duizend keer iemand over hoor praten.

TOEKOMST

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?
Voor dit jaar heb ik nog geen vakantie gepland. Op het moment woon ik namelijk op mijzelf in een studio en ik zou graag groter willen wonen door te verhuizen naar een appartementje. Dit kost alleen wel een hoop geld en hier ben ik al druk voor aan het sparen, dan ben ik bang dat een vakantie niet in het budget past.

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?
Nieuw-Zeeland, Mauritius, Miami (Amerika), Bonaire. Ik heb natuurlijk nog veel meer landen die ik enorm graag zou willen bezoeken maar deze vier bestemmingen staan wel bovenaan de lijst. Ook hoop ik dat ik deze bestemmingen ooit mag toevoegen aan mijn lijst met bezochte bestemmingen.

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen gaan?
Dit is denk ik toch wel de omgeving rondom Sydney, Australië. Ik heb hier in 2008 een hele mooie rondreis mogen maken langs de oostkust samen met mijn vader en moeder. Hier hebben wij allerlei steden bezocht en ook een cruise gemaakt bij het Groot Barrièrerif. Ik wil dit zeker als tip meegeven, mocht je ooit in de gelegenheid zijn om hier te snorkelen.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
De landen waar helaas nog steeds oorlog voorkomt, maar dit lijkt me ook een logische gedachte. Daar kun je je namelijk ook niet veilig voelen en niet op je gemak een vakantie doorbrengen. Ook denk ik niet dat de luchtvaartmaatschappijen je aanraden naar deze landen te vliegen.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?
Met mijn moeder, ik ben namelijk maar één keer samen met haar op vakantie geweest sinds mijn vader is overleden. En ik zou nog wel een keer samen met haar een weekendje of weekje naar een mooie stad willen gaan.

Je gaat morgen op reis, geld speelt geen rol, waarheen gaat het vliegtuig?
Nieuw-Zeeland, dat is wel het land waar ik nog steeds enorm graag heen ga. Ik zie altijd allerlei diverse foto’s van het land en deze zijn zo ongelofelijk mooi dat dit wel het land is dat voor mij op nummer één staat om naar toe te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *