The Travel Tag

Een van de meest populaire post is de (boy)friend tag op veel blogsites. Omdat travelbysan een blog over reizen is, heeft zij besloten een eigen tag te maken, namelijk de travel tag! Travelbysan heeft er een boyfriend editie van gemaakt, maar ik heb de vragen voor mezelf beantwoord.

Aan welk land heb ik mijn hart verloren?
Amerika, wat een geweldig en indrukwekkend land. De eerste, en helaas enigste, keer naar New York heeft zo’n indruk op mij achtergelaten dat het zeker een land is waar ik zo snel mogelijk terug zou willen gaan.

Hoe reis ik het liefst naar de plek van bestemming?
Mijn eigen auto, de meeste bestemmingen zijn daarmee makkelijk te bereiden en rijden is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. En niet te vergeten, met elke kilometer doe je extra ervaring op.

Noem een land waar ik nooit naar toe zou willen:
Hmm, lastige. Maar dan ga ik denk ik toch voor IJsland, puur omdat het daar echt enorm koud is. Ook trekt het oosten van Europa mij niet heel erg.

Wat is de mooiste plek die ik ooit heb bezocht?
Sydney, in Australië. En dan vooral het Opera House, wat een prachtig gebouw die er van binnen net zo mooi uitziet als van buiten.

Wat voor type reiziger ben ik? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?
Daar kan ik heel eerlijk en snel in zijn, een luxepaard. Ik overnacht veel liever in een luxe hotel dan op bijvoorbeeld de camping. Wel wil ik heel graag een keer backpacken en dan maar zien waar ik overnacht.

Welk land staat bovenaan mijn wishlist?
Nieuw-Zeeland! Na, naar Australië te zijn geweest wil ik graag nóg een paar uur vliegen om bij Nieuw-Zeeland uit te komen.

Wie is mijn favoriete reisgenootje?
Verschillende personen eigenlijk. Vorig jaar ben ik bijvoorbeeld naar Antwerpen met mijn beste vriendin geweest wat echt een geweldige reisgenoot was. Maar ook vind ik het nog steeds leuk om bepaalde tripjes met mijn moeder te beleven, zoals Gran Canaria waar ik afgelopen jaar heen ben geweest.


Ben ik een planner of beslis ik alles op het laatste moment?
Planner. Ik plan liever alles al een half jaar van tevoren dat ik goed voorbereid op pad ga. Wel wil ik mijn planner-ik een keer loslaten en de eerste de beste vlucht boeken op het vliegveld of alles uit handen geven aan bijvoorbeeld srprs.me die dan alles voor mij plannen.

Naar welke plek wil ik zeker een keer terug?
Dit zijn allerlei landen, maar bovenaan staat toch wel Time Square in New York. Wat een indrukwekkende plek was dat.

Waar heb ik het lekkerste gegeten?
Hmm.. Veel landen maken heerlijke gerechten maar als ik de keuze moet maken ga ik toch voor Australië. Waar ik allerlei luxe gerechten heb leren eten, zoals garnalen, kreeft en krab, haha.

Wat is mijn favoriete stad?
Geen stad waar je uren voor hoeft te reizen. Maar gewoon een stad in ons buurland België, namelijk Antwerpen. Ik heb hier allerlei geweldige dingen ontdekt en de stad op zichzelf is ook echt prachtig. Het oude gedeelte van Antwerpen hebben ze intact gelaten en daar omheen zijn de nieuwe delen van Antwerpen gebouwd.

Mijn mooiste reismoment:
Snorkelen boven het Great Berry Reef in Australië. Het Groot Barrièrerif is ook nog eens het grootste koraalrif ter wereld, leuk weetje!

Wat zal ik nooit vergeten om mee te nemen op reis?
Camera en IPhone.

Mijn favoriete werelddeel?
Noord-Amerika.

Heb ik een favoriete reisquote? Zo ja, welke?
Nooit over nagedacht, nee dus.

Wat is mijn minst leuke reiservaring?
De eerste dag skiën in Oostenrijk waarbij ik mijn onderbeen brak en de volgende dag met een dubbele botbreuk en gips van mijn tenen tot bovenaan mijn bovenbeen in de auto terug naar huis zat.

And last bot not least: wat is mijn gaafste reiservaring?
Het rondtrekken in Australië met de auto. Van de ene stad naar de andere stad rondtrekken en de mooiste plekken ontdekken. Slapen in een motel en daar mensen ontmoeten waardoor ik in een helikopter mocht zitten. Ook heb ik in Australië een koala mogen vasthouden, allemaal momenten die ik nooit meer zal vergeten.

Al met al staat Australië voor mij ver bovenaan mijn favoriete reisbestemmingen.
Wat is jouw favoriete reisbestemming?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *