Travel with: Daisy

Niet precies weten hoe vaak je al hebt gereisd in je leven, dat is een droom opzich. Daisy heeft deze droom werkelijkheid laten worden en probeert ieder jaar minimaal wel een keer het land uit te gaan. Daisy is al naar Oeganda gereisd om vrijwilligerswerk te doen en daar vertelt ze meer over. Ze is te volgen via haar blog ‘diyaata‘.

1. Hoe oud ben je en hoe vaak heb je in je leven al gereisd?
Ik ben 28 jaar oud en ik durf niet precies te zeggen hoe vaak ik al heb gereisd. Ik probeer ieder jaar minimaal wel een keertje het land uit te gaan!

2. Naar welk land is jouw reis gegaan en welke plaatsen heb je in die reis bezocht?
In 2013 ben ik naar Oeganda gereisd om vrijwilligerswerk te gaan doen in een opvanghuis voor kinderen. Ik ben gevlogen naar Kampala en van hieruit ben ik met de bus naar Soroti gegaan (een dag onderweg).

3. Heb je deze reis alleen of samen gedaan? 
Alleen.

– Alleen: Heb je al vaker alleen gereisd en wat vind je hier een voordeel aan?
De laatste jaren ga ik steeds vaker alleen op reis. Ik vind het heerlijk om mijn eigen weg te kunnen gaan en geen rekening te hoeven houden met anderen. Door mijn reuma ben ik soms wat beperkt in mijn doen en laten en in m’n eentje val ik daar niemand mee ‘lastig’. Bovendien leer ik veel mensen kennen op reis!

4. Hoe reis je het liefst, samen of alleen en waarom?
Ik vind het beide iets hebben. Als je samen bent kun je ervaringen delen en later herinneringen ophalen. Ben je alleen, dan is het de kunst om de verhalen levendig over te kunnen brengen op anderen door middel van verhalen, foto’s en film wanneer je terug thuis bent.

5. Welke activiteiten heb je tijdens die reis gedaan?
Ik werkte een maand in een opvanghuis voor kinderen die thuis niet de juiste zorg konden krijgen of ziek waren, waarvan vele kids HIV+. Buiten het werk in het opvanghuis zelf, vond ik het heerlijk om door het dorp te lopen en de markt te bezoeken. Ook zijn we wat kinderen gaan opzoeken die in the middle of nowhere woonden, heel speciaal om mee te maken.

6. En welke activiteiten zou je iedereen aanraden?
Het lokale leven beleven. Boodschappen doen op de markt en praten met de mensen om je heen. Dat is het mooiste wat je kunt doen.


7. Heb je nog hotspots die niet vergeten mogen worden?
Kampala, de hoofdstad, is een belevening op zich!

8. Als je de deze reis opnieuw zou mogen doen, wat zou je dan willen veranderen aan je vorige reis?
Ik zou toch iets meer vrije tijd inplannen naast het vrijwilligerswerk. Ik had nog zoveel willen zien en doen, deze maand was te kort!

9. Heb je nog landen die op je bucketlist staan buiten Europa en waarom?
Op dit moment staat Tanzania bovenaan mijn wishlist. Ik heb een zwak voor Afrika gekregen en wil graag meer landen op dit mooie continent ontdekken.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *