Travel with: Eva

Eva is freelance reisredacteur, tekstschrijver & reisblogger. Ze heeft al vele landen mogen bezoeken, onder andere China, Taiwan, Dubai, San Marino en Jamaica. De grootste reis die Eva maakte was in 2003, een half jaar trok zij met haar rugzak door Azië. Eva is te volgen via haar blog genaamd ‘Omnitraveler‘ en Instagram. Op haar blog deelt ze al haar reizen verdeeld over Azië en Eurpa en ook heeft ze ruimte gemaakt waar ze persoonlijke artikelen deelt.

1. Hoe vaak heb je in je leven al gereisd?
Tot mijn achttiende was ik nog nooit in het buitenland geweest. Een reis naar Jamaica wekte in een klap het onweerstaanbare wanderlust in mij op. Nadien ben ik niet meer gestopt met reizen. Mijn grootste reis maakte ik in 2003, een half jaar trok ik met mijn rugzak door Azië. Hoe vaak ik mijn bagage inpakte om een nieuw stukje op onze aardbol te ontdekken, durf ik echt niet te zeggen. Nooit genoeg 😉

2. Welke plaatsen heb je bezocht?
Brunei, Cambodja, China (incl. Hongkong & Macau), Filipijnen, Laos, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Noord Korea, Rusland, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam, Zuid Korea, België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Litouwen, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, San Marino, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Verenigde Staten (Nevada & Arizona), Jamaica, Venezuela (Isla Margarita), Dubai, Curaçao, Oman, Abu Dhabi.

Fietsen in Bilbao met op de achtergrond het Guggenheim museum

3. Reis je alleen of samen ?
Vrijwel al mijn reizen maak ik samen met of mijn partner of een reismaatje.

“Happiness only real when shared” – Christopher McCandless

Met deze quote ben ik het helemaal eens. Wanneer je reist staan al je zintuigen op scherp, dan is het zo fijn om al die nieuwe ervaringen direct met iemand te kunnen delen.

4. Welke activiteiten onderneem je tijdens een reis?
Niet voor niets noem ik mezelf een omnitraveler. Iemand die van alle facetten van het reizen houdt. Of het nu een trekking is in het Noorden van Vietnam. Relaxen in een waanzinnig leuk resort in Cambodja  of ga fietsen in een stad, zoals bijvoorbeeld Bilbao, ik geniet er allemaal met volle teugen van.

5. Welke trip zou je iedereen aanraden?
In 2015 stapte ik aan boord van een longtail ship, een zeilschip van rederij Star Clippers. Wat een fijne ervaring was dat. Varen op volle zee, de wind in je haren, klimmen in de masten en overdag toffe eilanden bezoeken. Een absolute aanrader.

Klimmen in de mast tijdens zeilcruise ‘Star Clippers’.

6. Heb je nog hotspots die niet vergeten mogen worden?
Dichtbij huis: Waalse steden. Bezoek eens Mons, Doornik of Namen
Europa: Vilnius verraste me zeer
Buiten Europa: Mongolië

7. Als je bepaalde reizen opnieuw zou mogen doen, wat zou je dan willen veranderen?
Niets. Wellicht dat ik voor bepaalde bestemmingen meer of juist minder tijd uit zou trekken.

8. Heb je nog landen die op je bucketlist staan buiten Europa en waarom?
Graag zou ik naar Bhutan reizen. Een mysterieus land ingeklemd in de Himalaya. Het lijkt me machtig daar eens heen te reizen.

Een half jaar backpacken in Azië – de foto is genomen in Laos

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.