Travel with: Evelyne

Indonesië, een prachtig land met veel mooie plekken om te bezoeken. Vandaag deelt Evelyne haar verhaal over haar reis naar Indonesië en een paar van haar hotspots, zo raad ze bijvoorbeeld iedereen aan om naar Lombok te vliegen. Evelyne is te volgen via haar Youtube kanaal en Facebook pagina.

1. Hoe oud ben je en hoe vaak heb je in je leven al gereisd?
Hoi! Ik ben Evelyne. Ik ben 25 jaar en kom uit Amersfoort. Reizen zit in mijn bloed en ik vind het super leuk om andere mensen te inspireren. Vandaar dat ik sinds kort een Youtube kanaal (TravelGloss) ben gestart waar ik vlogs deel over budget en fit reizen. Hoe vaak ik in mijn leven heb gereisd kan ik niet meer op twee handen tellen, maar ik heb in mijn leven al meer dan 25 landen mogen ontdekken.

2. Naar welk land is jouw reis gegaan en welke plaatsen heb je in die reis bezocht?
Ik heb een paar jaar geleden met twee vrienden een ticket geboekt naar Bali, Indonesië. Uiteindelijk zijn we hier bijna een maand geweest. Het was een onvergetelijke ervaring. Waarbij ik heel veel over mezelf te weten ben gekomen. Tijdens mij reis ben ik op Bali, Lombok en Java geweest en heb ik een mooie rondreis mogen maken.

3. Heb je deze reis alleen of samen gedaan?
Ik reis eigenlijk vaker samen dan dat ik alleen reis, maar toen ik ging rondreizen in Indonesië heb ik eigenlijk beide gedaan. Ik begon met een week met mijn twee vrienden en daarna ben ik alleen naar Lombok gegaan. Daarna heb ik ze nog een paar dagen gezien, voordat ze terugvlogen naar ons kikkerlandje. De dagen erna was ik weer alleen aan het reizen. Een voordeel aan alleen reizen vind ik wel dat je je eigen gang kunt gaan en zo veel meer open staat om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik merk als je in een groep reist of met z’n tweeën, dat dan toch snel de focus bij andere dingen liggen.

4. Hoe reis je het liefst, samen of alleen en waarom?
Ik denk dat dat een lastige keuze is. Alle twee hebben voor- en nadelen. Ik waardeer het namelijk ook heel erg als ik iemand heb waarmee ik mijn ervaringen kan delen en het samen uitzoeken van mooie plekjes om te gaan bezoeken.

5. Welke activiteiten heb je tijdens die reis gedaan?
Tijdens mijn reis in Indonesië heb ik in de nacht een berg beklommen. Dit was wel een van de engste dingen die ik tot nu toe heb gedaan. We reden rond vier uur in de ochtend richting de berg en toen we uiteindelijk boven waren zagen we de zon opkomen.

6. En welke activiteiten zou je iedereen aanraden?
Ik zou iedereen aanraden om activiteiten te ondernemen die je niet zo gauw thuis zou doen of kan doen. Dit omdat je misschien achteraf spijt kan krijgen dat je het niet gedaan hebt en om nieuwe ervaringen om te doen. Je eigen grenzen verleggen zeg maar!

7. Heb je nog hotspots die niet vergeten mogen worden?
Ik zou iedereen aanraden om naar Lombok te vliegen. Het kleine zusje van Bali. Toerisme is hier nog veel minder dan op Bali. Je kunt vanuit Lombok ook naar de Gili eilanden die ook spectaculair zijn! Ik ben zelf op Gili Gede geweest. Hier komen eigenlijk maar heel weinig toeristen, omdat Gili Gede en Gili Air veel populairder zijn.

8. Als je de deze reis opnieuw zou mogen doen, wat zou je dan willen veranderen aan je vorige reis?
Ik zou niks veranderen. Behalve dat ik meer zou letten op wat ik eet. Ik ben tijdens mij reis erg ziek geworden, omdat ik een bacteriële infectie heb opgelopen. Dit heb ik eigenlijk bijna wel bij elke vakantie, omdat mijn lichaam heel gevoelig daarvoor is. Maar goed letten op wat je eet is veel belangrijker dan even snel iets eten omdat je trek hebt!

9. Heb je nog landen die op je bucketlist staan buiten Europa en waarom?
Jazeker! Ik zou zeker nog een keer terug willen naar Indonesië. Daarnaast staat Nieuw-Zeeland, IJsland en Mexico nog heel hoog op mijn lijstje. En stiekem wil ik ook nog naar Duitsland, Italië, Finland en Spanje, omdat ik hier vrienden heb wonen. Ik blijf in ieder geval nog even dromen over een nieuwe bestemming.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.