Travel with: Jeroen

Jeroen begon als reiziger met een reis van 10 maanden, namelijk naar Australië. Voor veel mensen een lange reis die niet veel mensen zomaar zullen maken, maar Jeroen heeft deze reis gemaakt. Hij is deze reis alleen gestart en trok af en toe met andere mensen op om samen een stuk te reizen. Het liefst reist Jeroen alleen en zo was het dus ook niet gek om deze reis ook alleen te maken. Jeroen is te vinden via zijn blog, ‘backpackeninaustralie‘.

1. Hoe oud ben je en hoe vaak heb je in je leven al gereisd?
Nu 37. Veel te weinig. Vaak ontbreekt me het geld. En als ik het geld heb, ben ik te druk met werken.

2. Naar welk land is jouw reis gegaan en welke plaatsen heb je in die reis bezocht?
Mijn voornaamste reis is de reis waarmee ik begon als reiziger: 10 maanden Australië. Na die reis ben ik ook met www.backpackeninaustralie.nl begonnen. Grofweg heb ik een route gevolgd van Sydney-Canberra,-Victoria-Melbourne-Great Ocean Road-Adelaide-Red Centre-Alice Springs-Cairns-Sydney.

3. Heb je deze reis alleen of samen gedaan?
In principe alleen, maar af en toe samen met iemand opgereisd. Het laatste stuk (2 maanden) met mijn (inmiddels ex) vriendin die ik in Australië leerde kennen.

– Alleen: Heb je al vaker alleen gereisd en wat vind je hier een voordeel aan?Ik ben een beetje een eigenwijs type. Ik hou ervan om dingen te kunnen doen in mijn eigen tempo. Als je met een ander reist moet je toch altijd rekening met de ander houden. Daar heb ik niet altijd zin in. Bovendien is het als solo-reiziger veel makkelijker om kennis te maken met andere reizigers of locals.

Sydney

4. Hoe reis je het liefst, samen of alleen en waarom?
Het liefst alleen, of met een reisgenoot met wie ik het heel goed kan vinden.

5. Welke activiteiten heb je tijdens die reis gedaan?
Pff… scubaduiken, hiking, goudzoeken, rafting, bergbeklimmen, feesten en zuipen, zeilcruise, adventure caving. Teveel om even op te noemen (vandaar ook weer www.backpackeninaustralie.nl

6. En welke activiteiten zou je iedereen aanraden?
Algemeen: doe iets wat NIET in de brochures staat, maar waarmee je met de échte locals in aanraking komt.
Australië: Scubadiving. Ikzelf heb het Great Barrier Reef gedaan, maar als ik ooit de kans krijg wil ik naar Ningaloo, dat is schijnbaar rustiger en veel mooier.

7. Heb je nog hotspots die niet vergeten mogen worden?
Burning Mountain is een zwaar ondergewaardeerde attractie in Australië.Als je de deze reis opnieuw zou mogen doen, wat zou je dan willen veranderen aan je vorige reis?Ik zou op die ene avond stoppen na vier liter goedkope wijn. Die vijfde liter was echt niet slim…

8. Heb je nog landen die op je bucketlist staan buiten Europa en waarom?
Noord-Scandinavië. Ik wil het poollicht zien. En verder wil ik elk continent minstens één keer bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.