Travel with: Jolanda

De stap zetten om je leven in Nederland achter te laten en een heel nieuw leven te beginnen in Australië, daar kan je Jolanda alles over vragen. Zij woont sinds 5 jaar in Australië met haar gezin. Australië was altijd al een droombestemming, waar ik me helemaal in kan vinden. In 2008 is Jolanda hier voor het eerst geweest tijdens een 5 weekse vakantie en sinds oktober 2016 wonen ze in Cairns, maar dit zal niet de laatste plek zijn waar ze in Australië zullen verblijven. Jolanda is te volgen via haar eigen blog ‘Woody World Packer‘, Instagram waar de meest jaloersmakende foto’s gedeeld worden. En via Twitter, Facebook en Pinterest. Genoeg social media kanalen om Jolanda te volgen dus.

1. Hoe oud ben je en hoe vaak heb je in je leven al gereisd?
Ik ben 32 jaar, en heb ontzettend veel gereisd all over the world. Dit komt mede doordat ik jaren bij een reisbureau heb gewerkt, en regelmatig leuke werk tripjes had en korting op mijn eigen reizen kreeg. Ook daarna heb ik veel gereisd en woon sinds 5 jaar in Australia. Vanuit hier is het natuurlijk super makkelijk om Azië en the Pacific te bezoeken.

2.Waarom Australia en welke plaatsen heb je bezocht?
Australia was altijd een droom bestemming, en in 2008 ben ik hier voor het eerst geweest tijdens een 5 weekse vakantie. Toen ben ik samen met een met een goede vriend van me van Sydney naar Cairns gereden, vanuit daar gevlogen naar Alice Springs, toen met de trein naar Adelaide en daarna nog een roodtrip van Adelaide naar Melbourne via de Great Ocean Road. Australia is na die reis altijd in mijn hoofd blijven hangen, en na lang wikken en wegen ben ik in 2011 terug gegaan voor een jaar work and holiday. Tijdens dit jaar heb ik gewerkt en de Outback en in Sydney and helemaal rond Australia gereden van Cairns naar Cairns. Toen ik van deze reis terug kwam in Maart 2012, had ik besloten om me te gaan settelen in Nederland, maar toen ik na 6 weken na terugkomst in Nederland mijn huidige man tegen kwam, gingen dingen een beetje anders ;). Om een heel lang verhaal kort te maken : Nadat ik een goede baan aangeboden kreeg en een sponsorship visa, zaten we in 2013 weer in het vliegtuig : Enkele reis Australia. We hebben 3.5 jaar in Kununurra in Western Australia gewoond. 1 van de warmste en meest afgelegen plekken op aarde, de natuur hier is prachtig en het landschap uniek. Onze zoon is hier geboren, maar na 3.5 jaar in extreme omstandigheden en de dichtstbijzijnde stad op 830 km was het tijd om te gaan. Sinds October 2016 wonen we in Cairns en over een paar weken gaan we verder reizen naar een andere plek in Australia.

Queensland Lake Morris

4. Plan je al je reizen samen en wat vind je hier een voordeel aan?
Ja, wij reizen als gezin altijd samen. Alhoewel mijn man en ik in de toekomst wel een weekendje samen weg plannen.

5. Hoe reis je het liefst, samen of alleen en waarom?
Samen. Omdat je dan je ervaringen en avonturen kan delen met iemand. Ik heb alleen door Thailand, Cambodja en Vietnam gereisd en dit was fantastisch, omdat je met niemand rekening hoeft te houden, en onderweg kom je van allerlei super leuke mensen tegen, maar aan het eind ervan de rit of dag is het dan toch wel weer super leuk om je ervaringen te delen. Nu met mijn gezinnetje reizen we natuurlijk altijd samen.

6. Welke activiteiten heb je tijdens je reizen naar Australia gedaan?
Heel veel! Van snorkelen op het Great Barrier Reef, tot hiken in de Outback, heel veel off road tracks, van allerlei boat trips, bergen beklommen, heel veel gevist, noem maar op.

Queensland Green Island

7. En welke activiteiten zou je iedereen aanraden?
Alle boven genoemde activiteiten.

8. Heb je nog hotspots die niet vergeten mogen worden?
Kuranda, een hippie dorp op een half uurtje rijden van Cairns, Fremantle, een super leuke plaats onder Perth, de Sydney beaches, Airlie Beach, Margaret River in Western Australia, Karanjini National Park, Coral Bay zijn een paar favorieten.

Queensland Davies Creek

9. Als je je eerste reis naar Australië opnieuw zou mogen doen, wat zou je dan willen veranderen?
Helemaal niets. Dat was een fantastische reis en heeft grote invloed gehad op de rest van mijn leven.

10. Heb je nog landen die op je bucketlist staan buiten Europa en waarom?
Elk land staat op mijn bucketlist en het zou natuurijk fantastisch zijn om alle landen in de wereld te kunnen bezoeken. Landen die boven aan mijn bucketlist staan zijn : Japan, USA, Canada, Antartica, Cook Islands, Seoul, Seychellen……….

De uitgelichte afbeelding is gemaakt in Kimberleys Derby.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.