Travel with: Judith

Wonen in Latijns-Amerika en reizen van Ierland tot Spanje en Sri Lanka bezoeken. Allemaal landen wat Judith heeft bezocht, ze schrijft vandaag over haar reis naar Norforlk Island, eigenlijk een kleine rots in het midden van de Stille Zuidzee wat hoort bij Australië. Ze vertelt alles over de hotspots en degene die niet te missen zijn, ook vindt ze dat het Opera House in Sydney een echte must is. Judith is te volgen via haar eigen blog ‘LeesLeesLees‘ waar ze schrijft over kinderboeken. Ook is ze te volgen via Facebook, Twitter en Pinterest.

Het Norfolk Island was vroeger gebruikt als gevangenis van Engeland; er zijn nog altijd overblijfselen van de barakken van toen. Ook zijn de afstammelingen van de muiters van het engelse schip The Bounty nog altijd op het eiland.

1. Hoe oud ben je en hoe vaak heb je in je leven al gereisd?
Hoi, ik ben 43 en heb sinds 1995 veel gereisd binnen en buiten Europa. Van Ierland tot Spanje, Latijns-Amerika (daar heb ik gewoond), Sri Lanka en Australië.

Emily Bay from Lone Pine – Credits: Norfolk Island Tourism

2. Naar welk land is jouw reis gegaan en welke plaatsen heb je in die reis bezocht?
In dit blog schrijf ik over Norfolk Island, eigenlijk een kleine rots midden in de Stille Zuidzee. het hoort bij Australië. Mijn beste vriendin woonde daar en ik zocht haar op. Om er te komen vloog ik eerst naar Sydney, ik heb daar overnacht bij een Ierse vriend van mij, en vloog toen door naar het eiland. Na 2 weken daar vloog mijn vriendin mee terug naar Sydney en hebben we daar nog een week samen doorgebracht.

3. Heb je deze reis alleen of samen gedaan?
– Alleen: Heb je al vaker alleen gereisd en wat vind je hier een voordeel aan?
De reis alleen. Ik ben gewend om alleen op stap te gaan en vind dat geen enkel probleem. Je maakt veel sneller contact met andere reizigers en lokale mensen en kunt lekker zelf bepalen wat je ritme is en wat je gaat doen. Je hoeft niet het voortouw te nemen, iemand te vermaken of gezellig te doen als je dat niet wilt.

– Samen: Plan je al je reizen samen en wat vind je hier een voordeel aan?
Een deel van de reis was dus samen. Ook heerlijk, iemand om je belevenissen mee te delen en samen op stap te zijn. Ik vind het dus allebei fijn!

4. Hoe reis je het liefst, samen of alleen en waarom?
Tja het hangt er maar van af. Ik vind het allebei prima. Al vind ik het ook fijn om ook al ben je samen op reis, je toch ook even momenten alleen in kunt plannen. Je hoeft niet 24/7 bij elkaar te zijn als je samen reist. Juist elkaar te ruimte geven kan prettig zijn.

5. Welke activiteiten heb je tijdens die reis gedaan?
Op het eiland is niet heel veel te doen, dus ik heb elke toeristische attractie gedaan die er was. En het belangrijkste was lekker luieren en bijkletsen met mijn vriendin en haar partner. En hun vrienden leren kennen, gewoon het dagelijks leven op het eiland meemaken. Heerlijk! Het is ook echt een prachtig eiland, heel idyllisch, vriendelijke mensen en heel relaxed. Het is een geliefde trouwlocatie voor Australiërs (een paar jaar later ben ik dus weer terug geweest omdat mijn vriendin er zelf ging trouwen haha) en verder vind je er veel ouderen omdat het er dus zo laid back is. En de stranden en het koraal… prachtig, die uitlopers van het Great Barrier Reef!

In Sydney hebben we een opera bezocht in het Opera House, naar de Zoo geweest (koala’s aaien… aahhhh zo zacht!), de ferry genomen, geslenterd door de verschillende wijken en genoten van de stad. Ook zijn we een dagje naar de Blue Mountains geweest, een prachtig natuurgebied een paar uur buiten de stad.

Credits: Norfolk Island Tourism

6. En welke activiteiten zou je iedereen aanraden?
Alles wat ik genoemd heb hierboven.

7. Heb je nog hotspots die niet vergeten mogen worden?
Nou ik vind het bijwonen van een echte opera in het Opera House toch wel een must haha.

8. Als je de deze reis opnieuw zou mogen doen, wat zou je dan willen veranderen aan je vorige reis?
Hmm niet veel, het was gewoon perfect! Nou ja, hij had langer mogen duren maar dat was echt niet haalbaar met werk.

9. Heb je nog landen die op je bucketlist staan buiten Europa en waarom?
Ja ik zou graag een keer naar Tahiti, Madagascar en Tasmanie willen. Hm allemaal eilanden, ik geloof inderdaad dat mij dat wel aantrekt haha. Een eiland heeft toch altijd een aparte cultuur op de een of andere manier.

Sunset at Kingston Pier – Credits: Norfolk Island Tourism

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *