Travel with: Karlien

Op je 16e als uitwisselingsstudent naar Zwitserland reizen, dat heeft Karlien gedaan. Vandaag vertelt ze over haar reis naar Nieuw-Zeeland waar ze onder andere Auckland, Wellington en Queenstown heeft bezocht. Ook vertelt ze de hotspots van Nieuw-Zeeland en wat je zeker niet mag missen als je er bent. Karlien is te volgen via haar eigen blog ‘Reistips met kids‘ en via haar Facebook pagina.

1. Hoe oud ben je en hoe vaak heb je in je leven al gereisd?
Karlien, 32 jaar. Toen ik 16 was ben ik een jaar als uitwisselingsstudent in Zwitserland geweest. Toen is het reisvirus ontstaan. Met een treinkaart kon ik het hele land door reizen, fantastisch. Daarna ben ik eerst binnen Europa gebleven, tot ik besloot om een half jaar in Zuid-Afrika te studeren. Op het moment dat ik die trip boekte, vroeg mijn moeder of ik met haar op vakantie wilde naar Zuid-Afrika. Binnen ruim een half jaar was ik twee keer in Zuid-Afrika geweest. Daarna ben ik nog naar (onder andere) Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië, Curaçao en Amerika geweest.

2. Naar welk land is jouw reis gegaan en welke plaatsen heb je in die reis bezocht?
Ik was in Nieuw-Zeeland, als onderdeel van een langere reis naar een aantal landen. Ik was ruim 5 weken in Nieuw-Zeeland en heb de twee grote eilanden bezocht. Ik heb de min of meer standaard route over het eiland gevolgd, via Auckland, Rotorua, Wellington, Abel Tasman, Queenstown, Dunedin en Christchurch.

3. Heb je al vaker alleen gereisd en wat vind je hier een voordeel aan?
Ik ben een aantal keer alleen op reis gegaan, het fijne dat is je alles zelf kan bepalen. Waar je slaapt, wat je eet, wanneer je wat doet en waar je heen gaat. In Nieuw-Zeeland vond ik het ook prettig, omdat je kan doen wat je wilt. Je legt makkelijk contacten en er is geen reisgenoot die geïrriteerd raakt doordat je weer met iemand anders kletst.

4. Hoe reis je het liefst, samen of alleen en waarom?
Ik vind alleen reizen fantastisch en als de kinderen ouder zijn, ga ik zeker ook weer alleen op reis. Maar ik vind het nu ook heerlijk met de kinderen op reis. Of juist met één kind op stap. Dit voorjaar ga ik met mijn dochter een weekend naar Hamburg, met mijn zoon was ik in december op Mallorca. En natuurlijk zijn de gezinsvakanties ook erg tof.

5. Welke activiteiten heb je tijdens die reis gedaan?
Omdat ik net klaar was met mijn studie leefde ik op een budget. Dat betekende dat ik zo min mogelijk geld uitgaf. Om het land door te reizen kocht ik een voordelig ticket om met een bus rond te reizen. Dit beviel goed! In Auckland ben ik in de toren geweest. Verder heb ik vooral de natuurdingen gedaan, omdat die zo goed als gratis zijn. En eerlijk, Nieuw-Zeeland is zo’n prachtig land, daarvoor hoef je niet veel extra geld uit te geven.

6. En welke activiteiten zou je iedereen aanraden?
Abel Tasmanpark! Ik heb hier een lange wandeling gemaakt en dat was waanzinnig. De natuur is prachtig en er zijn van die hele mooie stranden. We kwamen een gezin tegen dat een trektocht maakte en dat zou ik zelf ook graag eens doen. In totaal waren zij vier dagen onderweg.

7. Heb je nog hotspots die niet vergeten mogen worden?
Nee, het is ook al een aantal jaar terug. Wat ik wel heel tof vond was dat er super goede koffie te krijgen is en er zijn heel veel lekkere taartjes. Het is een bepaald café dat je ook bij tankstations vindt en daar is de koffie top.

8. Als je de deze reis opnieuw zou mogen doen, wat zou je dan willen veranderen aan je vorige reis?
Sowieso zou ik dan de combinatie met Fiji maken, omdat ik die eilanden zo graag eens wil zien. Ook wil ik naar de Bay of Islands in Nieuw-Zeeland, meer tijd doorbrengen bij Abel Tasman en zelf rondrijden. Met de bus was prima omdat je in weinig tijd veel kan zien, maar je komt niet echt buiten de toeristische route.

9. Heb je nog landen die op je bucketlist staan buiten Europa en waarom?
Zeker weten! Heel veel zelfs. Zo wil ik graag nog eens naar Amerika, op de planning staat een rondreis van Miami naar Toronto, via Atlanta, New York en Boston. Daarnaast wil ik meer van Australië zien, Japan staat hoog, Sint-Maarten moet ik eens geweest zijn en Zuid-Amerika ken ik nog helemaal niet. En Zuid-Afrika, mijn favoriete land, wil ik heel graag eens met mijn kinderen bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.