Travel with: Livia

Reizen buiten Europa, wie droomt hier niet van. Livia heeft al verschillende landen bezocht en deelt vandaag haar reis naar Thailand. Want welke activiteiten moet je zeker niet vergeten om te doen en welke hotspots raad zij aan. Livia is te volgen via haar eigen blog ‘Travel By Liv‘ en via haar Facebook pagina.

1. Hoe oud ben je en hoe vaak heb je in je leven al gereisd? 
Ik ben 26 jaar, afgelopen jaar ging ik naar Thailand en dat was mijn eerste backpack reis. Daarvoor ben ik elk jaar wel 1 of 2 keer op vakantie geweest, maar dat is niet te vergelijken met zo’n reis.

2. Naar welk land is jouw reis gegaan en welke plaatsen heb je in die reis bezocht? 
November 2016 ging ik naar Thailand. Een maand lang backpacken. Dit is hoe onze route is gegaan: bangkok, kanchanaburi, chiang mai, pai, koh samui, koh panghan, koh tao, ao nang. Vooraf hadden we wel een plan gemaakt, maar toen we er eenmaal waren is onze route toch nog wat aangepast en hebben we ter plekke gekeken wat ons leuk en praktisch leek.

3. Heb je deze reis alleen of samen gedaan?
Ik ging samen met een vriendin. Dit was de eerste reis voor ons allebei. Wij vonden het heel erg fijn om samen te zijn.

4. Plan je al je reizen samen en wat vind je hier een voordeel aan?
Ik vond het heel fijn om samen te reizen, je hebt elkaar dan altijd nog, je kan alles met elkaar delen en staat er niet alleen voor. Ook op de moeilijke momenten heb je soms wat steun nodig en de leuke momenten zijn ook tof om met elkaar te delen.

5. Hoe reis je het liefst, samen of alleen en waarom? 
Mijn voorkeur heeft op dit moment wel het samen reizen met iemand. Als je ergens de weg niet weet, ziek wordt of je hebt een lastig moment is het fijn om dat met iemand te kunnen delen. Voor Thailand zou ik nooit alleen zijn gaan reizen, na Thailand denk ik er wel iets anders over. Misschien zou ik het nu wel aandurven, ik weet inmiddels dat je binnen no time backpackers ontmoet, maar toch zou ik dat nog wel een stap vinden om te doen en kies ik er liever voor om met iemand samen te gaan.

6. Welke activiteiten heb je tijdens die reis gedaan? 
Dit zijn de hoogtepunten van de activiteiten die we hebben gedaan:
– Fietstocht bij Co van Kessel door Bangkok
– Erawan watervallen
– Olifanten verzorgen
– Ziplinen
– Snorkelen

Verder hebben we een paar lekkere stranddagjes gehad, hebben we de plaatsen waar we waren ontdekt door zelf rond te wandelen, veel reisdagen/tijd gehad, lekker gegeten en leuke barretjes opgezocht.

7. En welke activiteiten zou je iedereen aanraden?
De bovenstaande hoogtepunten raad ik iedereen om te doen. Geen van die activiteiten had ik over willen slaan. Zeker aan te raden om dat allemaal te gaan doen.

8. Heb je nog hotspots die niet vergeten mogen worden? 
Mijn favoriete eiland was Koh Tao, een heerlijk relaxed eiland. In het noorden was het plaatsje Pai, hoog in de bergen, mijn favoriet. Super leuk, het ibiza van Thailand, hippie!!

9. Als je de deze reis opnieuw zou mogen doen, wat zou je dan willen veranderen aan je vorige reis? 
Ik zou ervoor zorgen dat ik minder plaatsen bezoek, toeristische plekken overslaan of er korter verblijven. Zorgen dat er niet zo veel tijd op gaat aan het reizen. Langer op 1 plek blijven en meer activiteiten kunnen ondernemen.

10. Heb je nog landen die op je bucketlist staan buiten Europa en waarom?
Jaaa zeker! Er is nog genoeg wat ik wil zien. Dit jaar ga ik in juni naar Tanzania om vrijwilligerswerk te doen voor stichting Inside The Same en ik hoop eind van dit jaar weer op reis te kunnen gaan. Op mijn lijstje voor dan staan de Filipijnen, Indonesië en Vietnam. Ik zou dan 3 maanden weg willen gaan. Ook wil ik graag nog een keer naar Australië. Er staat nog genoeg op mijn lijstje, ik wil alles van de wereld ontdekken 😉

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *