Alle Persoonlijk

De keuze van een tweede kitten

16/12/2020

Een tweede kitten is een groot risico om te nemen, want wat nou als ze alleen maar gaan vechten en er geen vriendschap ontstaat? Een belangrijke keuze om te maken, want een kat is zeker niet inwisselbaar of te retourneren. De keuze voor een tweede kitten lag eerst zeker niet aan mijn kant, maar toch ben ik over stag gegaan. En waarom?

Malibu is een Brits Korthaar met een enorm lui karakter, het liefst lag zij de hele dag te slapen en kwam er van spelen maar weinig terecht. Zo vond mijn vriend ook al snel dat het tijd was voor ons om er een kitten bij te nemen, “een vriendje of vriendinnetje voor Malibu”. Zo zei hij het tegen mij, omdat ik nogal sceptisch was om er nog een kitten bij te nemen. Een kitten is namelijk een verantwoordelijkheid die je moet willen nemen, was het al tijd voor ons, voor een tweede kitten?

Ik gok dat mijn vriend mij wel ruim twintig advertenties heeft gestuurd van Brits Korthaar kittens. Telkens met de intentie om mij over te halen om toch een tweede kitten aan te schaffen. Bij elk berichtje zei ik “eerst een koophuis, daarna kijken we wel verder”. Maar toch hebben wij eerder dan een koophuis, er een kitten bij. Hoezo vraag je je vast af. Bij een kitten gaan kijken is nooit een goed plan, dat was ook wat er gebeurde.

Op een dag kwam mijn vriend met een advertentie van een kitten, die voor ons maar een half uurtje rijden was. Ik hield het eerst nog een beetje af, maar de kriebels voor een tweede kitten waren ondertussen toch wel flink omhoog gestegen. En zo stuurde ik een berichtje naar de verkoopster of we naar deze kitten mochten kijken, natuurlijk met wat info over ons en dat wij al een kitten in huis hadden rondlopen.

Twee dagen later stonden wij al in haar huis, te kijken naar zeven verschillende kittens. Allemaal met een heel divers kopje en een uitlopend karakter. Maar één kitten sprong er wel gelijk voor ons uit, hij kwam namelijk gelijk naar ons toe gerend en eiste alle aandacht op, naast zijn broertjes en zusje. Mijn vriend twijfelde eerst nog tussen twee kittens, maar één daarvan was al gereserveerd en zo was de keuze makkelijk gemaakt.

Wij vertrokken na ruim anderhalf uur en een aanbetaling armer, weer naar huis met het nieuws dat wij ongeveer een maand later een kitten mochten gaan ophalen. Het werd een broertje voor Malibu!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.