Alle Overig

De perfecte basics voor deze zomer

13/02/2019

Sinds kort ben ik weer in het bezit van een mooi paar nieuwe sneakers. Vroeger heb ik al sneakers van het merk Vans in mijn bezit gehad en dit keer ben ik ook weer voor een paar sneakers van Vans gegaan. Jullie kunnen denk ik wel raden voor welk paar ik ben gegaan, want dit is (denk ik wel) het meest gedragen paar van dit merk. Lees je mee over welk paar Vans ik het heb?

Geschiedenis

De geschiedenis van Vans begint in 1966, oprichter Paul van Doren had een eenvoudig idee voor ogen; schoenen maken en direct verkopen aan de consument zonder tussenpersoon. Samen met een aantal partners is hierna de eerste fysieke winkel geopend in Zuid-Californië. In deze winkel werden drie verschillende stijlen aangeboden. Wat wel opmerkelijk was in deze winkel, dat alleen de etalages gevuld waren met modellen, de rekken in de winkel waren nog leeg. Toch kwam er publiek op deze winkel af, niet veel helaas. Maar twaalf enthousiaste klanten hebben een mooi paar Vans weten te scoren. Aangezien de rekken in de winkel nog leeg waren en er geen voorraad had, verliep de verkoop wel met enige vertraging. Van Doren heeft toen ter plekke haast achter een fabriek gezet, om extra stijlen te kunnen laten maken en deze hierna te kunnen overhandigen aan de klanten. En dit was allemaal nog maar het begin van het goedlopende bedrijf; Vans.

Vans Old Skool

Nu je de geschiedenis weet over het bekende merk; Vans. Wil ik je graag meenemen naar mijn liefde voor het bekende paar, Old Skool. De Vans OS is zeker niet meer weg te denken uit de brede collectie merken. Ik ben met name fan van de zwarte Vans met de iconische witte streep, deze zijn namelijk overal bij te combineren. Of ik nu een rokje, jurk of een broek draag, overal staan deze schoenen bij. Ook heb ik laatst een Flared Jeans aangeschaft en daar staan deze sneakers perfect onder. Het design van de schoenen is eigenlijk enorm simpel, maar toch is deze schoen een van de meest gedragen schoenen op het moment. In ieder geval, zo lijkt het soms wel eens als ik naar de buitenwereld kijk. Interessant weetje: de Old Skool variant is het meest populair in Denemarken, Slowakije en de Filipijnen. Nederland staat in de ranking op nummer acht, ook vrij hoog vind ik zo.

Dit artikel is in samenwerking met sportshowroom

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.