Alle Overig

Een nachtje naar Groningen

07/07/2021

Voor mijn vriend zijn verjaardag wilde ik hem graag een cadeau geven die nog moest komen. Mijn vriend was namelijk op 7 juni jarig en wij gingen van 19 op 20 juni een nachtje naar Groningen. Een super leuk cadeau, vond mijn vriend. Maar was de AirBNB die ik had geregeld ook een groot succes?

AirBNB
De AirBNB die ik had geregeld voor mijn vriend en mij was een sfeervol appartement, gelegen in het centrum van Groningen. Een ideale plek zou je zeggen, dit was ook zeker het geval. Het enige nadeel was dat het appartement was gelegen in één van de oudste panden van Groningen en daardoor was het ook vrij gehorig. Het appartement lag op de tweede verdieping, te bereiken met vier trappen, buitenadem waren we toen we eindelijk bij het appartement waren. Omdat het appartement is gelegen in de nok van het pand, voelde de ruimte enorm groot aan en heel erg sfeervol. Slapen deed je dan ook in de nok, alleen te bereiken met een hele stijle en smalle trap. Niet geschikt voor twee mensen met hoogtevrees, haha. Daarom hadden wij er ook voor gekozen om te slapen op de slaapbank die in de woonkamer te vinden was.

Locatie
Zoals ik al eerder zei is het appartement gelegen midden in de stad, tegenover de Jumbo. Ideaal als je nog een aantal boodschappen wilt halen voor een sfeervol avondje op de bank. De Coffee Company zit ook om de hoek en als je zin hebt in een lekker tentje om te eten of om een drankje te doen, is Pacific ‘Buzz, Beer & BBQ’. De Zwanestraat, de Folkingestraat en de Herestraat zijn zeker aanraders als je juist graag wilt shoppen. Mocht je liever naar een museum gaan, is het Groninger Museum ook op loopafstand. Genoeg te doen zou ik zeggen.

Uiteten
Omdat ik het weekende weg compleet wilde maken, had ik voor ons gereserveerd bij Fuijyama, een sushi restaurant. Je betaalt er wel vrij vors voor, maar als je wilt genieten van écht lekkere sushi is dit restaurant zeker aan te raden. Je moet wel de tijd hebben, want toen wij er op zaterdagavond waren hebben wij ruim twee uur daar gezeten en in totaal vier rondes kunnen eten. Toen zaten wij ook wel vrij vol, maar dit is toch wel iets om zeker rekening mee te houden.

Stad
Groningen vond ik zeker een hele leuke stad om een keer naar toe te gaan, maar of wij hier samen nog een keer heen willen? Dat denk ik niet. Mijn vriend en ik hebben ook niet heel erg veel gezien van de stad, aangezien wij vooral op het terras hebben gezeten om de Formule 1 te kijken. Misschien dat wij nog wel een keer terug zouden gaan naar Groningen, maar dan wel in een hotel en voor twee dagen. Zo kun je namelijk één volledige dag genieten van de stad en niet maar twee halve dagen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.