Alle Interieur

Ontmoet mijn plantenfamilie

11/11/2020

Echt groene vingers heb ik niet, ik laat nog gemakkelijk een cactus of vetplant dood gaan. Toch vind ik dat planten je huis gelijk een stuk gezelliger maken en heb ik toch weer de stap genomen om meer planten in huis te halen. En hopelijk dat ze dit keer langer in leven blijven dan één maand… In dit artikel bespreek ik welke planten ik in huis heb en waar je bovendien geen groene vingers voor hoeft te hebben.

» Phlebodium
Deze plant gaat enorm goed op een lichte plek zonder direct zonlicht en heeft in tegenstelling tot mijn andere planten veel water nodig. Deze plant is ook nog is sterk luchtzuiverend én veilig voor huisdieren. Deze plant heeft pas na twee jaar behoefte aan een grotere pot.
» Cycas
Deze plant gaat goed op een donkere plek met indirect licht en heeft niet zoveel water nodig. Deze plant is licht luchtzuiverend en licht giftig voor huisdieren, zet deze dus op een plek waar je huisdieren niet gemakkelijk kunnen komen. Deze plant heeft pas na drie jaar behoefte aan een grotere pot.
» Begonia Maculata (Stippenplant)
Deze plant gaat goed op een lichte plek zonder direct zonlicht en heeft, net zoals de Phlebodium, veel water nodig. Deze plant is licht luchtzuiverend en ook licht giftig voor huisdieren. Zet deze plant dus op een plek waar je huisdieren niet kunnen komen. Deze plant heeft na één jaar behoefte aan een grotere pot.
» Pilea (Pannenkoekenplant)
Deze plant gaat goed op een lichte plek zonder direct zonlicht en heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig. Deze plant is licht luchtzuiverend en veilig voor huisdieren. Bij deze plant hoef je je dus geen zorgen te maken als je huisdier deze plant flink gaat onderzoeken. Deze plant heeft pas na twee jaar behoefte aan een grotere plant maar kan tussentijds wel genieten als je een paar stekjes van de “moederplant” in een andere pot plant.
» Cactus
Deze plant gaat goed op een plek in de schaduw en heeft erg weinig water nodig. Ideaal dus als je geen groene vingers hebt. Deze plant zuivert de lucht niet en is licht giftig voor huisdieren. Deze plant heeft nooit de behoefte aan een grotere pot.
» Dracaena
Deze plant gaat goed op een donkere plek met indirect zonlicht en heeft niet zoveel water nodig. Deze plant is sterk luchtzuiverend en is licht giftig voor huisdieren. Zet deze plant dus niet in je woonkamer waar je huisdieren de hele dag door zullen zijn. Deze plant heeft na twee jaar behoefte aan een grotere pot.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.