Alle Food

Vegan / melkvrije producten testen

21/07/2021

Al een tijdje ben ik bezig met het eten en drinken van zo min mogelijk zuivel, dit omdat mijn buik dit even niet meer zo goed aan kon. In die tijd dat ik vegan en melkvrije producten heb gegeten en gedronken, heb ik een aantal dingen geprobeerd en bepaalde producten bevallen meer dan andere producten. Logisch natuurlijk, want iedereen heeft een andere smaak. In dit artikel heb ik vier producten uitgelicht, niet allemaal een even groot succes. Maar dat hoort erbij als je diverse producten proeft.

Vegan slagroom | Abert Heijn | €1,59
Dit plantaardig alternatief voor slagroom kocht ik toen ik jarig was en slagroom bij de taart wilde eten. Op dat moment at ik zo min mogelijk tot niets wat zuivel bevatte. Deze slagroom verbaasde mij wel enorm, op een zeer positieve manier. Deze topping smaakt namelijk bijna exact naar normale slagroom en ik zou deze dus zeker vaker kopen als ik een keer slagroom wil, maar geen zuivel.

Alpro almond melk| Diverse supermarkten | +- €1,99
Deze amandelmelk heb ik nu al een tijdje in huis, niet om gewoon normaal te drinken. Maar om bijvoorbeeld te gebruiken als ik pannenkoeken maak, door mijn cruesli of door een gerecht waar melk gebruikt moet worden. Ik vind deze almond melk heel erg lekker, maar ik houd dan ook wel heel erg van de smaak van amandelen. Mocht je daar ook van houden, probeer deze melk dan ook zeker een keer.

Geraspte kaas | Diverse supermarkten | +- €3,15
Een zeer prijzige geraspte kaas als je het mij vraagt. Maar zeker een aanrader als je geen melk mag of wil eten. Deze kaas smelt niet heel gemakkelijk door bijvoorbeeld je pasta, maar wel als je deze even verhit. De smaak is heel subtiel maar voegt zeker wel iets toe aan je gerecht. Van de vegan geraspte kazen heb ik alleen deze nog maar geprobeerd, dus ik kan deze niet vergelijken met anderen.

Vegan kaas| Diverse supermarkten | +- €3,25
Nog zo’n dure kaas en ook zeker niet de lekkerste, maar toch koop ik het omdat ik geen normale tosti met kaas kan eten in verband met zoveel mogelijk lactose vrij eten. Ik heb toevallig laatst de vegan kaas van Albert Heijn geprobeerd, maar deze was echt verschrikkelijk, er kwam een enorme kokosgeur tegemoet en als je deze kaas smolt was het één grote plakbende in je mond. Deze vegan kaas van Violife is ook zeker niet geweldig, maar met lekker brood en een flinke dot curry is het ook zeker niet verschrikkelijk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.