Alle Persoonlijk

Wat ik heb geleerd tijdens COVID-19

19/08/2020

Covid-19 een virus die eind februari 2020 volledig in Nederland kwam, hierdoor zijn vele mensen overleden maar ook hebben veel mensen het virus overleefd. Ook zijn veel mensen door dit virus werkloos geraakt, waaronder ook ik, ik nam namelijk precies op het verkeerde moment ontslag. Doordat ik thuis kwam te zitten heb ik veel na kunnen denken en heb ik ook veel geleerd. Maar wat precies?

» Dierbaar zijn voor de mensen om je heen
Dit klinkt erg vanzelfsprekend maar toch merkte ik dat ik niet genoeg tijd en energie in de mensen die mij dierbaar zijn stak. Zo ging ik voor COVID-19 bijna niet op bezoek bij mijn moeder, ook al is dit maar een uurtje rijden. Toch merkte ik door dit virus dat ik haar graag wilde zien en haar ook graag wilde spreken en dat deed ik dus ook. Ook heb ik vaker met mijn oma aan de telefoon gezeten en bijgekletst over alle rare dingen die in de wereld rond gingen.

» Dat sporten daadwerkelijk gemist kan worden
Nooit ben ik de geschikte persoon geweest voor de sportschool of een sportclubje. Vaak gaf ik de moed na een aantal maanden op en sponsorde ik deze clubs meer dan dat ik daadwerkelijk mijn geld goed benutte. Maar toch, ik ben het sporten gaan missen en ik kan niet wachten tot ik weer twee á drie keer per week met de gewichten in de sportschool in de weer kan gaan. Maar voordat we allemaal weer “normaal” gebruik kunnen maken van de sportschool zijn we zeker een aantal maanden verder.

» Nog steeds niet geschikt voor een thuisstudie
Omdat ik op het verkeerde moment ontslag nam en de banenmarkt niet meer voor het oprapen lag besloot ik een thuisstudie te volgen. Iets wat ik al vaker had geprobeerd maar wat keer op keer geen succes bleek te zijn, toch dacht ik dat dat dit keer anders was. Ik zat thuis en had toch helemaal niets te doen dus schaftte ik de thuisstudie ‘criminologie’ aan, een studie die me zeer interessant leek. Deze studie heb ik welgeteld twee maanden gevolgd en ligt nu nog net niet in een kast te verstoffen. Toch wil ik deze weer gaan oppakken omdat ik het papiertje dit jaar nog in handen wil hebben.

» Een studio van 27m2 is te klein voor twee personen
Net voor dit virus uitbrak ontmoette ik mijn huidige vriend, een jongen waar ik elke dag nog steeds stapelgek op ben. En al snel was mijn vriend meer bij mij in mijn kleine studiootje dan bij zijn ouders. In het begin leek dit een zeer goed plan, maar al snel merkte we beide dat 27m2 toch wel écht te klein is voor twee personen. Gelukkig zijn wij sinds midden juli eigenaar van ons eigen huur appartementje, waardoor het samenwonen super goed gaat. Wij hebben nu namelijk de beschikking over 91m2, een heel verschil met de 27m2 die we hiervoor samen moesten delen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.